Kompanija Telemach, kao dugogodišnji partner projekta ”Banka koštane srži”, je do sada pomogla aktivnosti NVO ”Mala” donacijama u iznosu od 28.000 KM.

Poslujući kao društveno odgovorna kompanija koja brine o interesima građana u BiH i nastojeći poboljšati uslove istih, kompanija Telemach je prethodnih godina kontinuirano donirala novčana sredstava NVO ”Mala”, u svrhu formiranja domaće banke koštane srži.

kenan donko telemach donacija

S tim u vezi, Telemach je u okviru humanitarne emisije ”Srcem za Banku koštane srži”, emitirane na televiziji BHT 1, otvorio i humanitarni broj za korisnike telefonije Telemach-a, za prikupljanje donacija.

Korisnici Telemach-a donirali su svojim pozivima 5.000 KM organizaciji ovog humanitarnog projekta.

”BiH jedina u regiji nema svoju banku koštane srži, pa je zbog toga formiranje domaće banke koštane srži projekt od državnog značaja. Kada se završi tipizacija i osnuje banka koštane srži omogućiti će se povoljnije liječenje za sve građane BiH i spašavanje brojnih ljudskih života. Telemach je prepoznao značaj formiranja banke koštane srži i do sada je 28.000 KM donirao NVO ”Mala”. Zahvaljujemo se i korisnicima naše grupacije koji su pozivima donirali novac i koji su kao i Telemach kompanija pomogli ovom značajnom humanitarnom projektu”, kazao je Kenan Đonko, CMO Telemach kompanije, navode u priopćenju.

The following two tabs change content below.
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.