Kompanija Telemach donirala je 6.000 KM nevladinoj organizaciji “Mala” za nastavak aktivnosti formiranja bosanskohercegovačke banke koštane srži.

Kompanija Telemach od samog je početka prepoznala značaj i vrijednost ovog humanog projekta za građane BiH, te je svojim donacijama u kontinuitetu pomagala aktivnosti NVO “Mala” s ciljem formiranja registra domaće banke koštane srži, čiji je ishod liječenje brojnih bolesti i spašavanje ljudskih života u BiH.

Telemach je društveno odgovorna kompanija koja brine o zajednici u kojoj djeluje i u skladu s tim smo tijekom prethodne godine u BiH realizovali više od 50 donatorskih i humanitarnih akcija. Realiziramo projekte koji imaju za cilj poboljšanje uslova života građana BiH i koji kreiraju održive vrijednosti za društvo ali i stvaraju bolju budućnost građana BiH. Takav projekat je banka koštane srži čije će osnivanje pomoći BiH, kao i svim njenim građanima”, kazao je Kenan Đonko, CMO kompanije Telemach, dodavši da će Telemach podržati i službenu donatorsku akciju formiranja bosanskohercegovačke banke koštane srži planiranu 2. veljače u hotelu Terme na Ilidži, kada će posredstvom broja 090 33 02 00 pružiti i mogućnost svojim korisnicima sudjelovanja u ovoj akciji doniranjem 2 KM.

Do sada je za potrebe formiranja domaće banke koštane srži prikupljeno 1.000 uzoraka krvi donora, a za učlanjivanje u registar u svjetske organizacije potrebno je 1500. Svaki uzorak krvi potrebno je tipizirati za šta je potrebno izdvojiti 400 eura. Kada se sakupi dovoljno uzoraka krvi i kada bosanskohercegovačka banka koštane srži bude član europskih i svjetskih organizacija, tada će svima onima kojima je potrebna transplantacija koštane srži biti pružena mogućnost da ovaj složeni proces urade i u BiH bez velikih finansijskih troškova, priopćeno je iz Telemacha.

The following two tabs change content below.
Vanja
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Vanja

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.