Kad ste zadnji put prali plahte? Prošli tjedan? Prošli mjesec? Prošle godine? Ako se ne možete sjetiti donosimo vam podsjetnik kad i koliko puta trebate prati posteljinu, ali i ostale stvari iz kućanstva.

Plahte trebate prati jednom tjedno. Tjedno pranje, prema Whirlpool institutu u toploj vodi zaustavit će pojavu i razvoj grinja i alergena na vašoj posteljini.

Jastuke trebate prati minimalno četiri puta godišnje. Ako se budite s kihanjem i šmrcanjem jastuke, a ne znate od čega vam je to provjerite u kakvom je stanju vaš jastuk. Pored redovitog zračenja, jastuk temeljito operite minimalno četiri puta na godinu.

Madrac je ključan za dobar san, stoga ga nemojte zanemarivati prilikom čišćenja. Vlažnom krpom s vremena na vrijeme skinite prašinu s njega, te ga probajte što češće prozračivati. Njegovo čišćenje se preporučuje dva puta godišnje.

Ručnike biste trebali baciti u pranje nakon četiri korištenja. Važno je napomenuti da svaki ručnik koji se smokrio odmah izbacite na pranje. Sušenjem prljavi ručnici postaju pravo leglo bakterija.

Pranje tepiha i sagova se preporučuje jednom godišnje, dok perlicu za pranje posuđa trebate detaljno očistiti jednom mjesečno. Iznenađujuće jeans hlače trebate prati jednom mjesečno, a grudnjake nakon četiri nošenja.

The following two tabs change content below.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.