Uspješan završetak akcije Donesite i vi osmijeh u bolnice obilježio je posjet klaunovadoktora Pedijatrijskoj klinici KCU Sarajevo što je samo prva u nizu bolnica koje će ‘Crveni nosevi‘ posjetiti zahvaljujući ovoj akciji. Od veljače klaunovi – doktori kreću u posjete i dječjim odjelima bolnica u Bihaću, Banja Luci i Mostaru. Prvi u nizu je bio posjet sarajevskoj bolnici, a ovim povodom su inicijatori akcije kompanije Henkel i Konzum udruzi Crveni nosevi uručile ček s iznosom donacije u iznosu 7.823,32 KM.

Suradnja udruženja klaunovadoktora Crvenih noseva te kompanija Henkela i Konzuma ušla je u drugu godinu, a dobro poznati i među djecom omiljeni klaunovidoktori donijet će veselje i osmijeh na lica brojne bolesne djece kojima se Crveni nosevi trude pružiti podršku i olakšati boravak u bolnici.

Donesite osmjeh djeci

”Sretni smo što se nastavila suradnja s Henkelom i Konzumom te što smo i ove godine prisutni u Bosni i Hercegovini. Hvala svim građanima koji su podržali akciju i omogućili klaunovima – doktorima da donesu osmijeh na lica bolesne djece. Posebno nam je drago što ćemo uz Sarajevo posjetiti i djecu na liječenju u Mostaru, Banja Luci i Bihaću po prvi put. Nadamo se da će povremeni posjeti Crvenih noseva klaunova – doktora potaknuti na otvaranje lokalnih, redovnih programa koji će kontinuirano donositi smijeh i radost djeci u bolnice”, kazala je Kristina Ivanković, voditeljica odnosa s javnošću udruženja Crveni nosevi.

Ovo je već druga godina suradnje i projekta koji ima veliku podršku javnosti i koji svojim uspjehom najbolje svjedoči o važnosti pružanja podrške radu Crvenih noseva.

”U Henkelu smo ponosni na uspjeh ove akcije koja je sad već možemo reći postala tradicionalna i koja je još jednom pokazala da zajedničkim snagama možemo i moramo pomagati akcije klovnovadoktora, čije nesebično djelovanje donosi radost i veselje djeci i to u trenucima u kojima im to najviše znači. Posebno smo sretni što će se posjete Crvenih noseva uz Sarajevo nastaviti u još tri grada diljem Bosne i Hercegovine i što će klovnovidoktori imati priliku posjetiti više djece nego dosad”, izjavio je Mario Altan, general manager Henkel Adria Laundry&Home Care.

Henkel i Konzum dugoročni su partneri Crvenih noseva čija je misija podržati rad klaunovadoktora u njihovim nastojanjima da donesu osmijeh u bolnice.

klaun doktori lijecnici

”Konzum u okviru svog društveno odgovornog poslovanja kontinuirano podupire humanitarne projekte s posebnim naglaskom na one koji su namijenjeni najmlađima. Stoga smo s veseljem, u saradnji s Henkelom, podržali i humanitarnu akciju Donesite i vi osmijeh u bolnice. Sretni smo što su i naši kupci prepoznali ovaj hvale vrijedan projekt kojim zajednički pomažemo rad udruge klovnovadoktora i njihovog nastojanja da razvesele što više mališana koji se nalaze na bolničkom liječenju”, izjavila je Zvezdana Stojaković PR managerica Konzuma.

Klaunterapija ima dokazan učinak

Crveni nosevi od 2013. godine posjećuju djecu u bolnici u Sarajevu. ”Ovom prilikom, kao psiholog, želim istaknuti da klaunterapija ima dokazan terapijski učinak na emocionalno stanje djece tijekom boravka u bolnici, te bolju prilagodbu na hospitalizaciju i procedure liječenja. Poznato je da pozitivna psihološka prilagodba na hospitalizaciju potiče aktivnije sudjelovanje djeteta u procesu vlastitog liječenja, skraćuje broj bolničkih dana i olakšava resocijalizaciju. Stoga koristim ovu priliku da se ispred tima Pedijatrijske klinike, a u ime naših malih pacijenata i njihovih roditelja zahvalim Henkelu i Konzumu koji su omogućili realizaciju ovog projekta. Posebno se želim zahvaliti timu Crvenih noseva, na entuzijazmu i na pozitivnoj energiji koju svakim svojim posjetom donesu našim malim pacijentima”, utvrdila je Lejla Smajić Hodžić, klinički psiholog Pedijatrijske klinike u Sarajevu.

Crveni nosevi prvi put su posjetili Kliniku za pedijatriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu u lipnju 2013. godine u okviru događanja “5 dana Zagreba u Sarajevu“. Od tada su posjetili i Dječji dom Egipat, SOS Dječje selo Sarajevo, poplavljena područja Orašje, Odžak i Gornju Slatinu. Ukupno su kroz ove posjete klaunovidoktori donijeli osmijeh na lica više stotina djece. Klaunovidoktori su posebno educirani profesionalci (glumci, glazbenici i zabavljači) koji svojim terapijskim djelovanjem pomažu bolesnoj djeci i roditeljima da se lakše nose sa stresom uzrokovanim bolešću i boravkom u bolnici.

The following two tabs change content below.
Vanja
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Vanja

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.