Nitko nije imun na prištiće, pa čak ni odrasli. Pojavljuju se zbog stresa, sunca, loše higijene, raznih hormonalnih promjena, no pozitivna je stvar što ih se možete vrlo lako riješiti.

Borba protiv mitesera

Ako muku mučite s miteserima rješenje je svakodnevno čišćenje lica. Lice očistite od šminke, a zatim stavite masku na bazi gline, koja će iz vašeg lica povući nečistoće. Osim maske kupite trakice kojima ćete očistiti mitesere i koje su posebno namijenjene za ovu primjenu. Također, koristite provjerenu i dermatološki ispitanu šminku kako bi smanjili mogućnost nastanka mitesera.

Mokri ručnik

Mokri ručnik prislonite na lice i držite kratko. Nakon što ste smočili cijelo lice, umotajte prste u ručnik i s njima uklonite gnoj iz prištića. Nemojte pritiskati jako da vam krv ne bi potekla nego to nježno učinite.

Ako je prištić  velik, crven ili svrbi

Ako se nađete u ovakvoj situaciji imate dvije opcije posjetiti dermatologa ili ga pokriti šminkom. Ako su vam prištići učestali najbolje rješenje je posjeta dermatologu koji će vam otkriti uzrok njihove pojave, ali i propisati dermatološki ispitane proizvode za borbu protiv njih.

Ako pak privremeno želite sakriti prištiće učinite to s korektorom, koji nije svijetli od vaše puti. Zatim nanesite puder, te stavite puder u kamenu na mjesta gdje su prištići previše izraženi. Pazite da ne pretjerate sa šminkom kako ne bi dobili kontra efekt.

The following two tabs change content below.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.