Pad dionica na tržištu u 1929. godini donijela je najveću depresiju u Americi ikad do tada viđenu, ljudi nisu imali potrebu biti ‘divlji’ i ‘bezbrižni’ kao prije. Lica u tridesetima su postala simetrična, oblikovana i nježna. Max Factor, make- up vizažist za MGM filmske studije, izmislio je takozvani pancake make- up. Prije su žene posvuda nosile jednolične ravne, crvenkaste, bež boje na licu. Amerika, kao i svi drugi dijelovi svijeta pronalazili su bijeg od svakodnevnih problema u tadašnjim filmovima. Hollywood i filmovi koji su se snimali u MGM studijima, dominirali su zapadnjačkom kulturom.

Inspiracija za savršen make- up tridesetih godina došla je od filmske zvijezde, legendarne švedsko – američke glumice Grete Garbo.

Perfekcija je riječ kojom možemo opisati male- up tridesetih godina, oči- jako naglašene, ali ne zasjenjene kao u dvadesetima i uokvirene dugačkim umijetnim trepavicama. Prijelazne linije oko očiju naglašene, a obrve su se iscrtavale sve više u odnosu na prirodan oblik obrva. Žene su počele stavljati standardne temelje boje i pudere koje su odgovarale njihovoj koži i koje su prikrivale nepravilnosti lica.

Usne su iscrtavane definiranim, oštrim, čistim linijama koje su pratile  prirodnu liniju usana, koristeći fine kistove i izrazito koncentrirane kremaste boje. Ovim tehnikama postigle su „prave filmske usne“, perfektno oblikovane i predivno obojane.

Make- up stil na filmskom platnu dao je sjaj mainstreamu a popularne boje za usne bile su smeđa, bijela, krem i roza. Svijetli ruževi, kao crveni i ružičasti stavljali su se samo ponekad. Sjene su birane s ciljem kako bi se uklopile s prirodnom bojom.

Najstarija britanska arhiva British Pathe objavila je tisuće klipova koji datiraju od nastanka televizije, a jedan od njih prikazuje upravo i tutorial šminkanja iz 1936. godine.

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.