Većina osoba izlije u odvod tekućinu u kojoj su se kiselili krastavci, nakon što pojedu i posljednji plod iz staklenke, piše Dnevnik.hr.

No, jeste li znali da se ova tekućina može ponovo iskoristiti? Dajemo vam četiri super ideje koje je iskoristiti.

1. Sastojak za marinadu

Planirate ispeći savršeno sočne i ukusne svinjske kotlete? Marinirajte meso u tekućini od kiselih krastavaca! Kiselost tekućine će prodrijeti dublje u meso, te ga omekšati i učiniti slasnijim.

2. Zamjena za ocat

Ako vam je ponestalo octa, salatu možete napraviti i s nešto ove kisele tekućine. Umiješajte malo ove tekućine dresingu koji ćete potom preliti preko omiljene salate.

3. Brzopotezno kiseljenje povrća

U tekućinu od kiselih krastavaca možete staviti i neko drugo povrće poput očišćene cvjetače, mrkvi ili crvenih paprika, pa tako pohranite u hladnjak na nekoliko sati i osigurajte si kiselo povrće.

4. Dodatak za koktele

Ako pripremate koktel koji traži nešto maslinovog soka, isti možete zamijeniti s tekućinom od kiselih krastavaca. Neki kokteli u umjerenim količinama smatraju se izvrsnim alatom za ‘liječenje’ nesanice.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.