Ako niste ljubitelj ove zdrave namirnice, evo razloga da se to promijeni.

Neki izbjegavaju na svoj jelovnik češće uvrstiti grah zbog nekih neugodnih probavnih posljedica, poput nadutosti i vjetrova.

Ma koliko vam se činilo da su ti posljedični trenutci toliko neugodni da je bolje ovu namirnicu izbjegavati u širokom luku, u krivu ste. Grah je nutricionistički pravi dragulj, piše Večernji list

Iako je lista mnogo duža, ovaj put ćemo izdvojiti dva razloga zbog kojih biste svakako na grah trebali gledati drugačije.

Pomaže kod mršavljenja

Grah obiluje vlaknima kojih bismo svakako trebali imati više u svojoj prehrani. Osim što pospješuje probavu, pruža osjećaj sitosti duže vrijeme pa ćemo rjeđe posegnuti za nekim novim zalogajem obogaćenim kalorijama. Ako zaista niste ljubitelj tradicionalno pripremljenog graha, pokušajte s “varijacijama na temu”, odnosno, osim u salate i variva, možete ga jesti s mljevenim mesom i chillijem, kajganom, juhama ili čak uvrstiti u sastojke svog omiljenog smoothija.

Odličan izvor proteina

Grah nije samo odličan izvor proteina. Grah će vam osigurati dosta energije, ali će i održavati razinu šećera u krvi stabilnom. To je bitno jer na taj način nećete imati osjećaj “gladnih očiju” i neutaživu želju za slatkim. 

Treba li vam još razloga da grah postane vaša nova omiljena namirnica?

The following two tabs change content below.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.