Ogrlice napravljene od ljuski pistacija, drveta, cirkona, kristala i broševa, ručno izrađene trake za kosu, boce, čaše i kutije ukrašene (decupage) salvetnom tehnikom, slike napravljene zlatovez tehnikom, kreativni satovi za zid samo su dio ponude koju je predstavilo 50 izlagača na sajmu ”Creativa is OK” koji se odražava u HKD herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

Na sajmu su se  mogli vidjeti i ručno ukrašeni šorcevi za žene, te pletiva namijenjena djeci. Predstavili su se izlagači prirodnih proizvoda, poput proizvođača meda ili proizvođača sapuna koji su napravljeni od lavande i ruže.

Također, sajmu su se predstavili i proizvođači ručno izrađenih ženskih torba.

Pored izložbenog djela organizirane su radionice za najmlađe i modna revija. Ovaj sajam je organizirala udruga ‘’Očima kreativaca’’ koja postoji godinu dana.

Do sada su izlagali po tržnim centrima, no sada su se odlučili za veći korak. Sajam im je vjetar u leđa, jer će organizatori u budućnosti potražiti  prostor na kojemu će se moći vidjeti ručni radovi kreativaca iz cijele BiH.

”Na sajmu se mogu vidjeti ogrlice, nakit, torbe, rukotvorine decupage tehnike, slike slikara amatera, prirodnih preparata, ručno rađenih ručnih torba. Došli su izlagači iz Zavidovića, Gradiške, Sarajeva, Čapljine, Čitluka, Gruda. Ljudi su došli sa svih strana”, rekla je Ljiljana Badalić ispred udruge ”Očima kreativaca”.

Jedna od izlagačica na sajmu je i Maja Gagro iz Čitluka koja izrađuje rukotvorine od drveta.

”Brend ”Brush and Wood” je ime dobio po tome što sve radimo s kistom i drvetom. Izrađujemo drvene ogrlice, kutije, svijećnjake. Već dvije godine bavim se s ovim zajedno sa svojim dečkom. Sve je ručno rezano i oslikavano. Svaki motiv crpimo iz plemenitih detalja”, rekla je Maja Gagro ispred Brenda Brush and Wood za portal Moja.ba. Maja je dodala da za izradu nakita koriste akrilne boje i razna vrsta drveća.

 

The following two tabs change content below.

One Response

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.