Standardna vazektomija kakvoj su se muškarci dosad podvrgavali mogla bi postati prošlost nakon izuma njemačkog inovatora Clemensa Bimeka, koji je javnosti predstavio “prekidač za spermu” koji bi snažnijem spolu trebao omogućiti da jednostavno “uključuju” i “isključuju” svoju plodnost., prenosi Index.hr.

Novi izum je svojevrsno “dugme” veličine gumenog bombona koji bi se trebao ugraditi u mošnje. “Prekidač”, punog imena Bimek SLV, radi tako što “vraća” spermu u testise i tako onemogućuje ejakulaciju, a znanstvenici tvrde da je jednako pouzdan kao i vazektomija. Ima, međutim, i dvije velike prednosti: muškarac može u bilo kojem trenutku pritisnuti “prekidač” i ponovo postati plodan, a čitava “ugradnja” traje oko 30 minuta.

Bimek SLV – The New Contraception for Men from Bimek SLV on Vimeo.

Nakon implantacije muškarac “prekidač” će oko tri mjeseca ili 30 ejakulacija ostati “otvoren”, a tek kada može stisnuti “dugme” i postati privremeno sterilan.

U pitanju je još jedno u nizu dosad ne osobito popularnih rješenja koje omogućuje muškarcima da se razmnožavanje uzmu u svoje ruke. Pitanje je može li Bimek SLV ili “prekidač za spermu” napraviti revoluciju.

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.