Tražeći sedam godina zaposlenje kao diplomirani psiholog Bratunčanka Ivana Josić Jež volontirala je i pohađala razne tečajeve u više nevladinih organizacija u Bratuncu i Srebrenici i savladala tehniku izrade decoupagea.

“Aktivno tražim posao i prijavljivala sam se na sve natječaje, ali nisam imala sreće da dođem do zaposlenja u struci za koju sam se školovala. Kao i mnogi mladi diplomci sakupila sam desetine odbijenica, ali sam konstantno pokušavala i bila aktivna volontirajući i surađujući na raznim projektima u nekim ustanovama i nevladinim organizacijama”, pojašnjava Ivana.

Zahvaljujući volontiranju i zanimanju za stjecanjem novih znanja u srebreničkom Udruženju mladih i žena “Sara” prije dvije godine savladala tehniku izrade decoupagea.

Počela se baviti izradom različitih predmeta koje je ukrašavala i obogaćivala decoupage tehnikom. Prve primjerke poklanjala je prijateljima i rodbini.

Izrada ukrasnih predmeta postala joj je hobi kome je posvećivala sve više vremena i stvorila je bogatu kolekciju raznih predmeta, pa je odlučila da nešto od toga pokuša prodati.

Ona kaže da je Bratunac mala i siromašna sredina i da se samo rijetke žene zainteresiraju i kupe neki njen proizvod, ali da većinu stvari proda preko interneta u veće gradove kao što su Bijeljina i Banjaluka i to joj donosi prihode koji pokrivaju troškove materijala koje utroši i ponešto joj ostaje za džeparac.

Ona ističe da inspiracija dolazi kada počne da radi i da joj izrada decoupage popravlja raspoloženje i potiskuje brige i razmišljanja o problemima, piše Srna.

“Izrada decoupagea ima terapeutski utjecaj na čovjeka jer mu obuzme misli i posveti se poslu da bi zamišljeni motivi bili uspješno oslikani i predmet ukrašen po želji”, ističe Ivana.

Ona dodaje da izrada decoupagea omogućava ostvarivanje suradnje i druženja mnogih žena i djevojaka koje razmjenjuju iskustva, materijale i saznanja o poslu kojim se bave, a posebno je ta razmjena aktualna na društvenim mrežama.

Na kraju Ivana kaže da i dalje traži posao, ali i ako dobije zaposlenje neće prekinuti da se bavi izradom decoupagea jer joj to predstavlja zadovoljstvo i psihički odmor.

The following two tabs change content below.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.