Ovaj desert je lagan, osvježavajuć i pomalo neobičan. Djeca posebno uživaju lizuckati kremu i svježe jagode koji proviruju između tankih kora od čokolade.

Sastojci:

300 g čokopločica
1⁄2 l mlijeka
3 žumanjka
125 g šećera
50 g škrobnog brašna
žlica ruma
ekstrakt vanilije
šećer u prahu
2 dl slatkog vrhnja
500 g jagoda
šlag za ukrašavanje

Priprema:

Mlijeko i vaniliju zagrijte do vrenja. Istucite šećer i žumanjke. Dodajte prosijano brašno i škrobno brašno te malo hladnog mlijeka. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte miješajući preostalo mlijeko i kuhajte kremu 20 sekundi. Površinu pospite šećerom u prahu kako se ne bi stvorila korica. U ohlađenu kremu umiješajte tučeno slatko vrhnje. Čokoladnu pločicu premažite polovicom kreme, posložite sjeckane komade jagoda, prekrijte drugom i ponovite, piše 24sata.

Savjet:

Nemate li čokopločice, otopite čokoladu na pari, dodajte 2 žlice ulja ili maslaca te izlijte na pergamentni papir. Razmažite je u što tanjem sloju i, kad se počne stvrdnjavati, izrežite je na ploče podjednake veličine pa ohladite.

The following two tabs change content below.
Vanja
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Vanja

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.