Bagdani su prošli, iako su kolači i keksići bili nevjerojatno ukusni, pretpostavljamo da vam je uz izobilje hrane koju ste pripremili, ostalo blagdanskih slastica i ne znate što bi s njihovim ostacima.
Šteta bi bilo baciti ih, pa smo na Coolinariki potražili recept  koji bi vam mogao pomoći. Evo što uraditi sa slatkim ostacima.

1.    Ostatke svih kolača koje imate (kremastih, i dizanih i lisnatih…apsolutno svih) rukama usitnite i dobro izmiješajte.  Da bi smjesu bilo moguće oblikovati u kuglice morate dodati nešto što će sve te mrvice povezati.
Koristite ono što vam je fino a to može biti:
voćni jogurt, nutela ili neki drugi krem namaz. Krem sir, rastopljena čokolada marmelada, rum ili neki drugi liker, kašica od voća (npr banana) puding, šlag – kombinacija je bezbroj i unutra zaista možete dodati sve, što god vam padne na pamet.

2.  Kada dobijete homogenu smjesu tada možete raditi minjone. Smjesu možete utiskivati u kalupe, raditi kuglice ili jednostavno utisnuti u kastrolu pa ih režete kao običan kolač na malene kockice ili prutiće.

3  Minjone možete prelitii ili umakati u mliječnu, bijelu, čokoladu za kuhanje.
A ukrašavati po želji…

Čokoladom, preprženim lješnjacima, kakaaom… ponovno mogućnosti je bezbroj i možete iskoristiti što god imate doma.

”Jedna od meni omiljenih kombinacija je sa nutellom, tamnom čokoladom i uvaljano u prepečene i usitnjene lješnjake”, rekla je autorica ovog recepta.

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.