Uspješni model Ines Jovanović je dugogodišnji model agencije Abc Models Sarajevo, i imala je samo četiri godine kada se prvi put prošetala pistom. Od tada do danas, radila je mnogobrojne revije, reklamne kampanje, tv spotove, editorijale kako u BiH, tako i u inozemstvu.

Svoj uspjeh ne duguje samo ljepoti koju posjeduje i koja joj je osigurala ulazak u svijet mode i glume, nego i drugim osobinama koje je krase. Iako je mlada, sigurna je u sebe, uporna je i pametna, ima jasno izgrađene stavove i ciljeve, ima jaku osobnost, njen sofisticirani izgled, stil i šarm prati i velika profesionalnost.

Njen talenat, karizmu i profesionalnost prepoznali su talijanski modni scouti svjetske agencije Major Model Mgmt, koja broji podružnice u preko 20 svjetskih modnih metropola, te su za pobjednicu World Top Model Bosne i Hercegovine 2015 odabrali prekrasnu Ines Jovanović na nedavno održanom izboru u Hotelu Sheraton u Zagrebu.

World Top Model je svjetski izbor modela, koji ove godine slavi 25-tu godišnjicu i na kojem će se predstavnice iz 40 zemalja svijeta, boriti za ugovor vrijedan 200.000 euro. Ugovor se potpisuje s jednom od vodećih svjetskih modnih agencija, Major Model Management.

WTM Roma 2015 (1)

Ove godine svjetski izbor World Top Model održava se od 02.12. do 06.12., u vječnom gradu Rimu, prijestolnici Italije, a finalna večer će se održati 05.12.

Presretna sam što sam izabrana za World Top Model B&H 2015. Zahvaljujem se roditeljima, mojoj agenciji Abc Models, hvala puno Robertu i Sandri Šerbec iz UMAH-a, Major Model Management agenciji na ukazanom povjerenju i prilici, prijateljima i svima onima koji su uz mene i koji su mi podrška sve ove godine. Radujem se što ću biti dio svjetskog izbora modela World Top Model 2015 i odlasku u Rim, susretu s prijateljicama koje sam upoznala u Zagrebu ali i novim poznanstvima. Svjesna sam velike konkurencije u Rimu, svaka djevojka je pobjednica u svojoj državi odnosno sve smo mi pobjednice. Nisam opterećena ishodom u Rimu, neka pobjedi najbolja. Ja vjerujem u sebe i vjerujem da se, uz puno truda i rada na sebi, uz puno strpljenja i upornosti, može uspjeti. Zadovoljna sam svime što sam dosada postigla, čvrsto stojim na zemlji, hrabro i samouvjereno koračam kroz život uživajući u svom dosadašnjem uspjehu i ponosim se što ću predstavljati našu zemlju na najprestižnijem modnom događaju u svijetu, kaže Ines.

Na pitanje koji su joj najdraži angažmani dosada te kakve ima planove za dalje i buduće poslovne angažmane, Ines je odgovorila:

Zaista mi je teško izdvojiti jedan angažman. Tokom 2014 godine bila sam zaštitno lice Nivea BH Fashion Week Sarajevo, a kampanju sam snimala s našim dizajnerom Marko Feher. Tu je i tv reklamni spot za “Zlatarna Celje” Slovenija. Radila sam mnogobrojne editorijale i kampanje za modnu kuću “Modiana“, “Nerzz“, boutique “Vogue” i “Just J” ” te za modne dizajnere Emina Husedžinović Ibrahimović, Tea Zubović, Amina Hasanbegović, Blanka Zgonjanin, Andrea Zvono Dizajn, Lucija Vrcić, Maja Sabljić, Jean Angie Kaser i dr… Nedavno sam kao zaštitno lice snimila modni i video fashion editorial za Dada Art Design u Valensiji u Španjolskoj. Moje lice krasi i katalog turskog brenda modne obuće “Fermendi“, koji je snimljen u Alacati, Turska u rujnu ove godine.

ines jovanovic

Završila sam srednju školu i upisala sam se na fakultet. Obrazovanje mi je jako bitno, a poslovnih prilika će sigurno biti.
Što se tiče modelinga, ne volim planirati previše unaprijed, uživam u onome što imam sada, i svakako veselim se novim poslovnim prilikama koje mi predstoje. Veselim se prvo izboru za World Top Model 2015 u Rimu, a nakon toga suradnji s modnom dizajnericom Daliborkom Kiš Juzbaša, i snimanju editorijala njene nove ljetne kolekcije na Ibiza i Tenerife. Zatim, predstoji mi snimanje za katalog renomiranog modnog dizajnera Toga Cam iz Turske. Ima tu i inozemnih planova, ali više volim da uživam u ovom momentu”.

BiH predstavnici Ines Jovanović, će se na svjetskom izboru modela “World Top Model 2015” pridružiti još jedan model internacionalne agencije Abc Models a to je Muradija Hamzagić, koja predstavlja Crnu Goru.

ines jovanovic 2

Atraktivni modeli Ines i Muradija će definitivno plijeniti pažnju prisutnih i bez sumnje će s ponosom predstavljati državu BiH i Crnu Goru, stoji u priopćenju iz Agencije.

The following two tabs change content below.
Vanja
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Vanja

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.