Park Zrinjevac postao je velika opasnost za najmlađe Mostarce jer je mobilijar, odnosno igračke u glavnom parku Mostaru, polomljen, ljuljačke su dotrajale, a tobogani su prava prijetnja.

No, kako je rekla Marica Raspudić iz Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara zaduženog za urbani mobilijar ”Zrinjevac” će se obnoviti sljedeći tjedan.

”Jeste točno da je park u takvom stanju, ali jučer je Proračun potpisan i mi sada možemo realizirati svoje aktivnosti. Aktivnosti čišćenja grada se odvajaju i kad ima i kad nema Proračuna, a mobilijar ne spada u te urgentne stvari. Sljedeći tjedan ćemo pristupiti realizaciji”, rekla je za Bljesak.info Marica Raspudić.

”Prošlo proljeće smo sve bili sredili, međutim vrijeme čini svoje, a i to koliko ljudi paze i čuvaju neke stvari i o tome bi se dalo pričati”, dodala je Raspudić.

Pokušavajući dobiti odgovor zašto je stanje u parku, koji bi trebao biti ponos Mostara u takvom stanju, kontaktirali smo i odjel JP Parkovi iz Mostara.

”Parkovi su zaduženi za održavanje zelenih površina u Parku Zrinjevac. Za mobilijar samog parka nadležna je Gradska uprava”, rečeno je iz JP Parkovi za Bljesak.info.

I roditelji, čija djeca nažalost imaju samo ovaj park na raspolaganju za igru, upozorili su na ozbiljnost ovog problema. Tako nam je jedna čitateljica pisala da su predmeti za igru u parku u groznom stanju.

”Igračke u parku su u katastrofalnom stanju, te očigledno nisu popravljane niti održavane od njihovog postavljanja prije nekoliko godina. Želim ukazati na ovaj problem, s obzirom da se u parku igra veliki broj djece čija je sigurnost na ovaj način ugrožena”, napisala je naša čitateljica te na kraju dodala kako je važno upozoriti na ovo zbog sprječavanja eventualnih nesreća i ozljeda djece.

Podsjećamo, prošle godine obnovljene su drvene klupe u parku. Naime, Grad je na sebe preuzeo obvezu nabavke nedostajućih i polomljenih greda na sjedalima klupa u parku.

Inače, park ”Zrinjevac” svoj potpuni ”make over” imao unazad par godina kada su postavljene nove igračke, tobogani, klackalice, ljuljačke, a krasi ga je i statua ”povratnika” Bruce Leea.

Park ”Zrinjevac” je jedino pravo mjesto za zabavu najmlađih žitelja grada na Neretvi, no unatoč prijetnji bezbroj opasnosti s dotrajalog inventara, roditelji i djeca su prisiljeni koristiti ga i u takvom stanju. Razumljivo je da se igračke, klackalice i ljuljačke s vremenom istroše i pohabaju, ali razumijevanja za nečinjenje ničega da se djeci osigura sigurna igra ne smije biti.

Grad više neće imati opravdanje u izgovoru kako nema proračuna, koji će biti usvojen sljedećeg tjedna. Za nadati se da će prepoznati ovaj problem i učiniti sigurnom dječju igru kad im već ne mogu zajamčiti sigurnu budućnost.

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.