Sastojci za 6 osoba: 2 kg telećih prsa

Za nadjev: 3 pivska pereca, 250 ml mlijeka, 1 glavica luka, 2 vezice peršina, 200 g bukovača, 50 g maslaca
ribana limunova korica, 2 žlice limunova soka, 1 žlica Krušnih mrvica, 2 jaja, sol, Papar crni mljeveni, muškatni orašči, 50 ml ulja, timijan, 50-100 ml bijelog vina, 1 žlica Vegete.

Priprema

1. Telećim prsima odvojite kosti i suvišnu masnoću pa u meso zarežite džep. (Ovako pripremljeno meso možete naručiti kod mesara.)

2. Za nadjev perece narežite i prelijte kipućim mlijekom. Ostavite neka malo dostoje pokriveni. Luk i peršin nasjeckajte, klobuke gljiva narežite na fine trake, a stručke narežite na kockice.

3. Na 2 žlice maslaca propirjajte luk, nasjeckani peršin i gljive. Pirjajte oko 5 minuta dok ne ispari tekućina.

4. Preostali maslac pjenasto umiješajte pa mu dodajte koricu i sok limuna, namočene perece, razmućena jaja, pripremljene gljive i mrvice. Posolite, popaprite, dodajte muškatni oraščić i Vegetu.

5. Nadjenite prsa i pričvrstite otvor. Izvana meso malo posolite. Ulje zagrijte u plehu i dobro popecite meso s obiju strana na jakoj vatri. Zatim u pleh dolijte malo vode i pecite pokriveno aluminijskom folijom oko sat i pol na temperaturi od 200°C. Pred kraj pečenja skinite foliju, zalijte vinom u koje ste umiješali malo timijana.

6. Pečena teleća prsa ostavite 15 minuta mirovati, a zatim ih narežite na komade, složite na tanjur i prelijte umakom od pečenja.

Posluživanje
Kao prilog ovom iznimno ukusnom jelu možete poslužiti razne vrste svježe salate ili kuhano povrće i pirjane bukovače.
Savjet
Na isti način možete nadjenuti teleći flam ili teleću plećku.

Mala tajna
Gljive se prethodno propirjaju kako tijekom pečenja mesa ne bi pustile višak tekućine pa nadjev na taj način ostaje kompaktan.

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.