Bez obzira zovete li celulit narančinom korom, rupicama ili neprijateljem vaše kože broj jedan od je definitivno ružan. Žene zbog njega provode dane smišljajući najbolji način da on bude manje vidljiv. Kao ključni borac u borbi protiv celulita pokazala se zdrava prehrana. Donosimo nekoliko vrsta hrane koje će vam provjereno smanjit celulit.

Čili paprike – ove paprike bogate su B6 vitaminom koji jača vezivno tkivo, te proizvode kapsaicin, tvar koja ubrzava metabolizam. Jela poput piletine s čili paprikama pravi su pogodak za osobe koje se bore protiv celulita.

Zobena kaša – Kad je riječ o hrani za smanjenje celulita, ova hrana je definitivni pobjednik. Sastoji se od vlakana koje ”tjeraju” toksine iz tijela, glavne krivce za nastanak celulita.

Voda – Dehidrirano tijelo ne može na pravi način izbaciti toksine iz tijela. Pokušajte povećati unos vode, ali i namirnica koje sadrže dosta vode poput naranči i krastavaca.

Bobičasto voće – Tamne bobice, poput borovnica i kupina sadrže antioksidanse koji pomažu razbiti masnoće.

Jabučni otac – Ova zlatna tekućina su sebi sadrži kalij i magnezij koji pomažu izbaciti toksine iz tijela.

Zeleni čaj – Ovaj sastojak pomaže zaustaviti širenje masnih stanica. Kad ga pijete dobro bi bilo da ga ne šećerite.

Maslinovo ulje – Masti ovog ulja omogućavaju pravilno funkcioniranje štitnjače. Najzdravije je konzumirati ga uz salate.

Tamna čokolada – Ova poslastica puna je antioksidansa koji poboljšavaju funkcije stanica kože. Tamna čokolada je desert koji možete rado konzumirati i od koje će vaša koža izgledati zdravo.

Suncokretove sjemenke

Vitamin B6 koji se nalazi u sjemenkama sadrži proteine koji ”popravljaju” vezivno tkivo. Jedite ih kao međuobrok same ili u kombinaciji s nekom salatom.

The following two tabs change content below.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.