Modnim pistama zajedno koračaju još od samih početaka, Julija Lovrić i Ivana Marić manekenke su Modne agencije gloss, a uskoro počinje njihov novi i vrlo zahtjevan projekt, educiranje mladih u oblasti manekenstva i modelinga.

No što je to manekenstvo i modeling, i jeli dovoljno samo biti lijep i znati hodati po pisti? Što ove djevojke zapravo mogu naučiti mlade Mostarke, ali i Mostarce.

Nama je najvažnije lijepo ponašanje i bonton. Ne možemo napraviti manekenku ili model, ako se djevojka ne zna ponašati. Prvenstveno planiramo educirati djevojke, ali i malene djevojčice, pomoći im da se kroz rad s nama nauče lijepo ponašati, nešto što bi se mlade trebalo učiti i u školi”, rekla je Lovrić.

Većina žena i djevojaka u današnjem svijetu ubrzanog ritma – u kojem se od njih očekuje da se ponašaju staloženo i čvrsto – često zaboravlja kako je to osjećati se i ponašati kao prava dama, stoga Julija i Ivana žele u mlade djevojke usaditi manire lijepog, damskog ponašanja.

Dame se ili rode ili naprave, mi želimo napraviti dame, želimo u svakoj ženi, djevojci, probuditi damu, jer svaka od nas u sebi ima nešto ženstveno, što možda njoj nije prikazano u svakodnevnom životu. A dečke naravno želimo podučiti kako biti pravi kavaliri”, rekla je Ivana.

Važno nam je da djevojke steknu samopouzdanje, da nauče voljeti sebe, brinuti se o svom izgledu i ponašanju, tek onda će odisati samopouzdanjem i elegantnošću. Jer ako niste zadovoljni sami sobom, nećete moći ‘osvojiti’ druge. Samo takve djevojke spremne su koračati modnom pistom i nositi dizajnerske revije”, složile su se Ivana i Julija.

Poznato je da u našoj zemlji postoje stereotipna mišljenja o manekenkama i modelima kao svojevrsnim zabavljačicama, s čime se slažu Julija i Ivana, ali upravo taj loš imidž one žele promijeniti.

Nažalost postoje stereotipi o manekenkama, kod nas pogotovo, jer sve je neorganizirano i neozbiljno. Agencije se ne zalažu za svoj imidž. Po nekoj definiciji stereotipi su uvriježena, stara mišljenja, no mlade generacije su tu da ih ruše, te stvaraju nova mišljenja, a ne stereotipe i ta mišljenja trebaju biti temeljena na činjenicama.

Mi u agenciji već imamo neki standard na koji smo ponosne i ni pod koju cijenu ne radimo ništa ispod standarda. Postavili smo veliku granicu, a to je sigurnost, poštovanje i elegancija naših djevojaka. Ako mi možemo poštovati poslovne partnere, tražimo od njih da oni poštuju nas. U svojoj karijeri nismo imali graničnih ponašanja od nas i naših cura, ali i poslovnih partnera”, istaknula je Ivana.

Ultra kratki šorcevi i suknjice ustaljena su odjevna kombinacija djevojaka, može li odjeća činiti damu, i nose li dame takve stvari?

Po bontonu imaju pravila kolika je dužina suknje, izrezi, dekolte… Po ustaljenom pravilu dužina suknje treba biti kolika je dužina ruke. Veliki dekolte ili ultra kratka suknja, je već stvar ukusa rekla je Julija te nadodala:

Vrlo je tanka granica između elegancije i vulgarnosti. O tome se ne raspravlja, nekome je vulgarno, što je nekome drugo elegantno. To sami moramo procijeniti, i vidjeti kako se nosimo s našom odjećom, da bi već mogli, ocijeniti ili komentirati nečiji izgled”

Djevojke su, osim na zdrav izgled i pravilno ponašanje, imperativ njihovog djelovanja stavile i na kulturnu i modnu scenu grada, koju će svojim angažmanom, vjerujemo, osvježiti.

”Želimo mlade djevojke ‘skloniti s ulice’ jer tu ne mogu naučiti baš previše. U gradu je premalo aktivnosti, i nudeći nešto novo, nadamo se da ćemo i uspjeti. Upisi već kreću 30. kolovoza, za sve uzraste od vrtićke do studentske, a sami se možete informirati na našim Facebook stranicama’ rekle su djevojke.

Iz arhive Bljesak.info/moja.ba

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.