U Hobby Art Centru, koji je nedavno otvoren u Mostaru, besplatnu prezentaciju je održala poznata zagrebačka OSP i decoupage umjetnica Tea Jurković.

Prezentacija je privukla mnoge znatiželjnike koji su željeli naučiti nove kreativne tehnike.

”Na kreativne radionice dolaze ljudi koji žele naučiti nove tehnike ili ljude koji ih znaju da dopune, usavrše, probaju nove materijale. Prezentacije drže afirmirani hobby umjetnici, koji pokazuju nove tehnike što možemo učiniti s materijalima koje imamo, a koje dosad nismo primjenjivali”, rekla je za Moja.ba Adisa Tufo vlasnica Hobby Art Centra u Mostaru i Sarajevu.

Hobby Art Centar ima cilj okupiti sve kreativaca i handmade umjetnike s ovih prostora na jednom mjestu. Nakon Sarajeva, otvoren je u Mostaru.

Vlasnica trgovine je rekla kako su u Mostaru jako dobro primljeni i kako je odaziv na prezentacije jako dobar.

”Ovaj Hobby dućan nije zamišljen da bude samo hobby dućan, ovo je hobby dućan u kojem se svakodnevno održavaju besplatne prezentacije mnogih hobby tehnika i kreativnih radionica”, rekla je Tufo koja je dodala da je sama ideja Hobby Art Centra proistekla iz njezinog hobbyja.

”Materijale sam nabavljala iz inozemstva, sve što se moglo nabaviti ovdje bilo je skupo ili npr. kupim neki ”krekl”, a ne znam ga koristiti. Prvo sam radi sebe htjela napraviti nešto ovako. Sada su to kreativci prepoznali i uživaju ovdje”, rekla je Tufo.

Tufo kaže kako se na ovaj način može vidjeti da umjetnost nije privilegija odabranih, nego da to može biti nešto što je dostupno svakom čovjeku.

”Materijali koji se mogu ovdje naći su dosta pristupačni i jeftini”, ističe Tufo.

The following two tabs change content below.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.