Facebook je kriv za svaki treći razvod u Velikoj Britaniji, tvrdi odvjetnički ured Lake Legal LLP sa sjedištem u Leedsu. Budući da se osjetio prozvanim, Facebook je prije mjesec dana zabranio korisnicima da na svom statusu ističu “negativne” promjene, kao što su raskid ili razvod.

Istraživanje koje je sproveo Lake Legal pokazuje da je Facebook pravi brakolomac: od 200 slučajeva razvoda, koliko ih je bilo obuhvaćeno anketom, društvena mreža je spomenuta u 66 slučajeva.

I to ne zato što se zbog njezinog pretjeranog korištenja supružnici udaljavaju, već zato što otkriva nevjera bračnog partnera.

Facebook se, prenosi Tanjug, sve više koristi kao dokaz nevjere, navode odvjetnici.

“Razmjena video sadržaja i fotografija, kao i praćenje kretanja i troškova supružnika, pružaju mnoštvo podataka koji se mogu kasnije iskoristiti u brakorazvodnom procesu”, naveo je odvjetnički ured.

Facebook: Četvrtina žena prati bivšeg s lažnog profila

Gotovo trećina žena je ostala ‘prijatelj’ sa bivšim te ga otvoreno prati putem društvenih mreža. Blizu četvrtine žena priznaje kako je putem lažnog ili tuđeg profila pratila život bivšeg na internetu.
Na pitanje jesu li ikada u trenutku slabosti kontaktirale bivšeg putem društvenih mreža 19 posto ih je priznalo da jesu, ali kako su kasnije zažalile.

Nešto više od polovice žena (51 posto), reklo je kako nikada to ne bi učinile.

Samo 18 posto žena reklo je kako su se željele javiti bivšem, ali kako su bile dovoljno jake da odole iskušenju.

Tek nešto manje od polovice žena (48 posto), odlučilo je prekinuti sve veze sa bivšim i blokirati ih na društvenim medijima.

“Društveni mediji nedvojbeno nam olakšavaju praćenje ljudi koje smo nekad poznavali, a što nekada može rezultirati pravom opsesijom. Ako mi je jako stalo do nekog, onda je razumljivo da provjerim kako je, a možda se ponovno prisjetim nekih od tih dobrih vremena”, rekao je psiholog Michael Sinclair.

Često to radimo zbog osjećaja usamljenosti, odbacivanja i neuspjeha, objasnio je psiholog, te dodao da se često potajno nadamo da nam je bivši nesretan i usamljen.

Dr. Sinclair savjetuje: ‘Mi obično koristimo društvene mreže kada nam je dosadno ili nemamo ništa pametnije raditi, tako da je bolje da priznamo kako naš bivši uživa u životu i prekinemo online prijateljstvo.

Parovi koji djeluju sretno na Facebooku u stvarnosti to nisu

Parovi koji na društvenoj mreži Facebook djeluju sretno u stvarnosti to nisu, pokazalo je istraživanje objavljeno u listu ”Personality and Social Psychology Bulletin”.
Ovo istraživanje proveo je Northwestern University, a u njemu je sudjelovalo preko sto parova.

Studija je pokazala kako se komunikacija parova na Facebooku pojačava kada jedan od partnera počne sumnjati u osjećaje drugoga. Također, pojačano komuniciraju ukoliko imaju neke nedoumice vezano za njihov odnos.
Istraživači su do rezultata došli tako što su usporedili osobni dnevnik koji su parovi vodili s Facebook profilom.

Facebook je također kriv i za razvode. Naime, sudovi u svijetu počeli priznavati društvene mreže kao valjan razlog razvoda.

No, prekid odnosa s partnerom ne znači nužno i prekid on-line prijateljstva. Gotovo trećina žena je ostala ‘prijatelj’ sa bivšim te ga otvoreno prati putem društvenih mreža.

Blizu četvrtine žena priznaje kako je putem lažnog ili tuđeg profila pratila život bivšeg na internetu.
Na pitanje jesu li ikada u trenutku slabosti kontaktirale bivšeg putem društvenih mreža 19 posto ih je priznalo da jesu, ali kako su kasnije zažalile. Samo 18 posto žena reklo je kako su se željele javiti bivšem, ali kako su bile dovoljno jake i odoljle iskušenju.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.