Članovi kluba frizera “Sarajevo” sudjelovali su na “Cosmoprofu”, najvećem svjetskom sajmu ljepote koji se svake godine održava u Bologni u Italiji.

Majstori sa škarama iz Sarajeva imali su priliku da na skoro 100.000 kvadratnih metara izložbenog prostora saznaju više o novim trendovima šišanja, bojanja, ispravljanja kose, ali i vide novu i najsuvremeniju opremu za frizerske i salone ljepote.

”To je isto kao da nogometni treneri odu na finale SP-a ili Lige šampiona. Drago nam je što smo bili dio ovog velikog događaja za frizere, ali i modne stručnjake. Svaki dolazak na “Cosmoprof” za nas ima ogroman značaj, jer na jednom mjestu možemo vidjeti najbolje svjetske frizere, ali i revije, kao i kupiti novu opremu i vdijeti dosta stvari vezanih za ljepotu i modu”, kaže Haris Hodžić, predsjednik kluba frizera “Sarajevo”.

Poznati sarajevski frizer koji je zanat „ispekao“ u Londonu ističe da su imali priliku da se upoznaju sa Elenom Spurio, vlasnicom i glavnim menadžerom  “Farmavite”, čiji je on ekskluzivni zastupnik za BiH.

”Elena je sve oduševila, a uskoro bi je trebali vidjeti i u Sarajevu. Pozvao sam je da bude specijalna gošća na “Sarajevo Hair Show”, koji bi krajem srpnja trebao održati u bh. prijestolnici. Elena je sa Selmom Salčin razgovarala oko odlaska ekipe frizera iz BiH na veliku reviju “Farmavite” u Barcelonu, na kojoj će biti najbolje ekipe ovog prestižnog brenda iz cijelog svijeta”, kaže prvi čovjek kluba frizera “Sarajevo”, priopćeno je.

The following two tabs change content below.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.