Danilo Radulj, star svega nekoliko dana, već je zvijezda. Dok oko njega sijevaju blicevi profesionalnog fotoaparata, Danilo ni ne trepće, mirno pozira.

Na izlasku iz porodilišta Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC RS, Danilo i njegovi roditelji dobili su prvu profesionalnu fotografiju – i to besplatno. Za to su se pobrinuli Božana Kesić, profesionalni fotograf i UKC. Božana je kaže, majka troje djece i to je njen poklon majkama i bebama.

”Bebe plaču, onda kada uđu, roditelji se uspaniče, kako ćemo što ćemo, ali kada uzmem bebu u ruke, malo onako pronosam, zaljuljam, krenem malo da joj pjevam, pričam, ona prestane da plače, stavimo bebu, uslikamo i stvarno su za sada svi presretni i zadovoljni”, rekla je fotograf Božana Kesić.

Nekada neuglednu i tamnu prostoriju u prizemlju Ginekologije, uprava je ustupila Božani. Ona ju je dekorirala i svojom opremom pretvorila u pravi studio. Mališane fotografira na mjesecu, u oblacima, okružene zvijezdama. Od početka travnja kad je cijela priča zaživjela, ispred Božaninog objektiva prodefiliralo je 20-tak malih modela. Osim fotografiranja, liječnici najavljuju nove pogodnosti za porodilje, piše ATV.

“Radi se na tome da napravimo i jednu prostoriju za sve pretporođajne pripreme. Gdje još nije došlo do intenzivnih bolova, gdje se ne planira ni epiduralna anestezija, naprosto da ima veći komfor da se može kretati. I naravno u planu je da sve porođajne boksove opskrbimo s CTG-monitoringom”, rekao je Jovica Ivić, ginekolog Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC RS.

Liječnici i akušeri na Klinici za ginekologiju godišnje obave oko 3300 poroda. Danas je svjetlost dana ugledalo pet mališana. Prva stanica na putu do kuće bit će im foto studio. Red je da im ostane uspomena.

The following two tabs change content below.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.