Poznati hrvatski brend Elfs stigao je ovaj vikend u Mostar, a moja.ba je imala priliku kratko porazgovarati s Aleksandrom Šekuljicom jednim od kreatora Elfsa.

”Jako nam je drago što smo u Mostaru u butiku Viva. Oduševljeni smo idejom, a s obzirom da smo u Zagrebu imali dosta kupaca iz Hercegovine odlučili smo naš brend učiniti pristupačnim kupcima iz Hercegovine”.

Vrlo zanimljive, unikatne i inspirativne kreacije modnog dvojca Elfs privlače poglede, a inspiracija kako kaže Šekuljica dolazi vrlo jednostavno.

”Ja vjerujem da ljudima sa strane to izgleda komplicirano, ali to je jednostavno. Svaki dan živimo s tim. To su stvari koje jednostavno dođu same od sebe, primjerice nekada nas inspirira samo gledanje TV-a. Inspiriraju nas kupci koji svaki dan dođu i primjerice upitaju imamo li plavu trenirku. Pa onda napravimo tu trenirku, zatim žena dođe kaže da se osjeća ugodno i da želi istu za svoju bebu i mi napravimo. Sve je to vid inspiracije, osluškuješ što ljudi vole i žele”, kaže Šekuljica govoreći da inspiracija za kolekciju može biti apsolutno sve oko nas.

elfs-moja2

”Naša nova kolekcija inspirirana je sapunicama koje smo gledali kao klinci i onda smo pomislili, što ne. Jednostavno smo gledali sapunice, slušali tu glazbu iz sapunica, smijali se, sve je bilo puno cvijeća i odlučili smo to iskoristiti kao inspiraciju”, objašnjava nam simpatični kreator.

Napravili su super cvjetne printeve, neke od njih možete već pronaći u mostarskoj trgovini Viva, a ostatak nove kolekcije po Šekuljicinim riječima stiže uskoro.

”Doći će još majica i haljina koje su usko vezane za te serije koje su se nekada vrtjele na televiziji. Uistinu je fora i zabavo pogotovo za starije generacije koje su uz to odrastale. Možda neki klinci koji su manji (imamo i kolekcije za mlađe), neće znati što je to ali vjerujem da će imame braće i sestre objasniti našu viziju”, kazao je Šekuljica.

Po njegovim riječima u svom kreativnom radu vole se inspirirati sa zaboravljenim stvarima.

”Volimo se zezati sa zaboravljenim i donekle podcijenjenim stvarima koje odu u sferu šunda i treša. Postoji jedno cijelo umjetničko opredjeljenje camp kulture koja se na tome zasniva na tome zasniva. Kada smo čitali recenzije kritičara camp kulture puno se pisalo i o Hrvatskoj kulturi što je kod nas bio neki svjesni treš kroz što smo se ubiti uspjeli i izrealizirati. Nikada nismo marginilizari, to sve s margina nam je bilo u fokusu i na taj način smo mu dali neku vrijednost. A nama je to na taj način bilo cool i super, drago nam je kad nas se kao takve i prepozna”, rekao nam je ovaj dizajner.

Elfs vas poziva da posjetite butik Viva i posjetite ih.

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.