S početkom Nove godine unesite nove promjene i u Vašem poslu. Ne morate promjeniti posao, nego samo prostor u kojem boravite nekoliko sati dnevno. Ako već ne možete nagovoriti šefa da obojite ured, (posebno ako je to zajednički prostor), na neke stvari možete utjecati, a šefa ne trebate pitati baš ništa!

Portal Moja.ba donosi Vam savjete kako da lakše organizirate uredski posao i svoj radni stol.

Osvjetljenje

Prvo u uredu, ako već možete, odaberite prostor s najviše osvjetljenja, odnosno uz prozor, jer svijetlosti uvelike utječe na Vaše raspoloženje i psihu. Ako već niste u mogućnosti da birate prostor dovoljna Vam je i lampa. Vrlo povoljno na tržištu možete pronaći lampi kakve zaželite, ali računajte na funkcionalnost prije svega. Ako ne želite trošiti novac na lampe uz malo mašte jednostavno je prebojite.

lampa stol ured

Stolica

Budući da je za sve uredske poslove danas treba računalo, potrebno je da stolac podesite Vašim očima i laptopu ili monitoru računala. Prilikom odabira stolca vodite obzira prema Vašoj kralježnici. A kada već vodite brigu o stolcu vrlo je bitno paziti na držanje tijela. Već nakon nekoliko sati provedeno u nepravilnom položaju, možete osjećati bolove u vratu i u kralježnici.

Police

Zamolite svog partnera ili kolegu s posla da Vam postavi barem policu. O policama nemamo puno pričati, također je bitna funkcionalnost. Brojne registratore za dokumente, kutije s raznim sadržajem, ili ukrase koje Vas podsjećaju na najmilije jednostavno posložite na tu policu,a Vaš stol će dobiti na funkcionalnosti biti preglednije, a Vama će sve sitnice biti na dohvat ruke. Također možete postaviti više polica i napravite svoju malu knjižnicu.

Ploča za organizaciju

To je ploča napravljena od pluta koja služi za ostavljanje kratkih poruka, fotografija, i raznih papira pribadačama. Tu ploču za organizaciju također možete napraviti ako obojite ili omotate ukrasnim papirom metalnu ploču, tada magnetima pričvršćujete navedene stvari.

metalna ploča

Biljke u uredu

Ne volite voditi brigu o biljkama kući, a ne još i u uredu. Ne morate činiti terarij od ureda. Biljke su vrlo bitne u prostorijama u kojim boravite nekoliko sati dnevno imate biljku. Bilje pročišćava zrak i stvara kisik, a i štite nas od zračenja računala. Za veće urede predlažemo biljke poput fikusa, filadendrona, aloe, dracena, a za manje dovoljno je bilo kakvo bilje koje možete držati i na stolu.

biljke ured

Nakon što ste reorganizirali ostatak ureda, vrijeme je da se pobrinete da je u Vaš radni stol bude kao ‘pod koncem’. Stol možete dotjerati ako učinite u samo sljedeća tri koraka:

– Skupite kemijske na jedno mjesto
– Sve zapišite na jedno mjesto
– Ostatak stvari pospremite u kutije

Olovke i kemijske

Sitnice koje uvijek gubite, a na radnom stolu pola ih ne radi. Olovke, kemijske, markere i ostala pisala stavite sve u jednu čašu. Reciklirajte!Ta čaša može biti stara šalica od čaja ili limenka od omiljenog kompota koju na tisuće načine možete transformirati u kreaciju ugodnu Vašem oku.

Notes

Kako bi smanjili gomilanje raznih posjetnica na stolu, sve brojeve zapišite u jedan notes, tj. adresar, a ostale stvari, črčkarije i tekstove zapišite u drugi notes, tj. rokovnik koji će te namijeniti samo za takve stvari.

Kutije

Sve stvarčice koje ne želite da se vide na radnom stolu ili Vam se ne sviđa baš siva boja klamerice, jednostavno sve te stvari i višak uredskog materijala stavite u kutije Vaše omiljene boje.

 

The following two tabs change content below.
Vanja
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.