Ribanje kade i pločica, pranje posuđa ili usisavanje nisu baš omiljena zabava, no ako ih obavljate redovito, na njih možete potrošiti i više od 2000 kalorija tjedno, tvrde istraživači portala musclefood.com.

”Prije svega, potrošnja kalorija i kod kućanskih poslova ovisi o tome je li riječ o osobi koja ima 100 ili 60 kilograma, o tome je li u formi ili ne, o tome je li muško ili žensko i slično”, komentira osobni trener Zdenko Klarić studiju koja je pokazala kako se tijekom 60 minuta pranja rublja na ruke potroši podjednako kalorija kao i kad napravite 100 trbušnjaka.

Istraživači su otišli i korak dalje pa su odlučili provjeriti koji su kućanski poslovi dobri za koju mišićnu skupinu. Tvrde da, ako zbog previše zaostataka u čišćenju doma ne stignete na trening, bicepse možete izvježbati dok ribate kadu – tako ćete ojačati mišiće ruku i ramena. Ako želite izgraditi trbušnjake, peglanje je kao stvoreno za vas jer se tom aktivnošću najbolje aktiviraju mišića abdomena.

tablica kucanski poslovi*Potrošnja kalorija je individualna te ovisi o vašoj fizičkoj spremi, ali i o načinu pospremanja.

A uspoređujući potrošnju kalorija tijekom peglanja sa sportskim aktivnostima, stručnjaci su ustanovili kako prosječna osoba u tri sata peglanja potroši 420 kalorija , baš kao tijekom treninga zumbe, piše 24sata.

”Ovo zvuči zabavno, ali efekti ne mogu biti isti kao kad je u pitanju kombinacija vježbanja i dobre kontrole prehrane nakon treninga, jer tijelo najviše kalorija, zapravo, troši u fazi oporavka od vježbanja. Naravno, uvijek je bolje baviti se i kućanskim poslovima nego samo sjediti, da čovjek zadrži formu i pokretljivost, no efekti treninga i usisavanja se ne mogu uspoređivati”, upozorava Klarić.

The following two tabs change content below.
Vanja
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Vanja

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.