Novi dokumentarac profesora Tima Spectora pokazuje da promjene bakterija u probavnom sustavu nisu samo znak pretilosti, već je također mogu i uzrokovati.

Profesor Tim Spector, koji je uradio dokumentarac The Diet Mith, kaže kako moderno društvo i razne dijete uništavaju dobre crijevne bakterije, ali i da je to uništavanje potpomognuto povećanjem korištenja antibiotika, carskim rezovima i “modernom” opsesijom čistoćom.

On je svom sinu Tomu predložio da bude dio eksperimenta u kome mu je dozvoljeno da jede samo brzu hranu i to tijekom deset dana.

Na početku je njegov sin bio sretan, no ubrzo je imao poriv za salatom.

Rezultati ovog eksperimenta su pokazali kako su se crijevni mikrobi uništili i da je izgubljeno 40 posto vrsta mikroba u tom kratkom razdoblju.

“Do četvrtog dana sam se osjećao skoro kao mamuran poslije svakog obroka”, komentirao je Tom.

Profesor Spector je rekao kako su te vrste mikroba i dobrih bakterija esencijalne za tijelo jer su odgovorne za proizvodnju mnoštva vitamina i nutritijenata koje proizvode zdrave kemikalije.

“Nakon samo četiri dana brze hrane, mikrobi su već počeli nestajati”, rekao je Spector.

“Drugo iznenađenje se dogodilo kada smo otkrili da nakon dva tjedna od završetka eksperimenta, kada je počeo jesti voće i povrće, mikrobi se još uvijek nisu bili oporavili”, dodao je.

“Naš imuni sustav je zdraviji što smo manje pretili”, zaključio je Spector.

Dodao je i kako probiotici, koji se mogu pronaći u jogurtu, povrću, orasima i maslinama mogu umanjiti štetu.

Kazao je i kako djeci treba dozvoliti da se igraju u blatu i prljavštini.

Profesor Spector ima i savjet za ljude koji žele smršavjeti: “Promjena kvalitete i raznolikost hrane je presudna za gubljenje kilograma. Predlažem privremeno vegetarijanstvo kako bi organizam smanjio broj prerađene hrane, a možete pokušati i sa isprekidanim postom”, kazao je.

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.