Barbie već dugi niz godina predstavlja ideal ljepote,pogotovo u americi, s nevjerojatnim i gotovo nemogućim omjerima, savršenim dečkom i kućom iz snova kakvu svaka djevojčica želi. No kada Barbie usporedite s prosječnom američkom ženom, stvari i nisu toliko idealne kako zvuče.

Umjetnik Nickolay Lamm došao je na ideju da napravi lutku Lammily, baziranu na dimenzijama prosječnog američkog tinejdžera s realističnim oblikom tijela, vjerujući kako bi to moglo pomoći djeci da se osjećaju bolje u svojoj koži.

Nickolay je svoje lutke odnio u osnovnu školu, kako bi vidjeli što će djeca reći o njoj u odnosu na tradicionalnu Barbie lutku.

”Nemam lutku kao ova, izgleda stvarno. – Ne izgleda kao druge lutke, nije mršava. –Izgleda isto kao moja sestra”, samo se neko od odgovora učenika, a svatko od njih znao je koja lutka izgleda realističnije i više sliči stvarnom čovjeku.

Nemojte pogrešno shvatiti ovu sliku, kazao je umjetnik, poručivši kako ne osuđuje, mršave i lijepe žene, ali ne zaslužuju da im se sudi po izgledu.

Komentari ove djece upravo prikazuju kakvu sliku društvo nameće o ljepoti, inteligenciji i slici tijela. Upravo to je problem.

Ovaj projekt pokazuje koliko je važno da djeca imaju realističan prikaz ljudi, kako bi razvili zdraviju sliku tijela i sampoštivanje.

Pogledajte što djeca misle o Lammily.

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

One Response

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.