Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama “Los Rosales” organizira prigodan program u Narodnom pozorištu Mostar u srijedu, 3. prosinca, s početkom u 10 sati.

Sudionici programa su djeca i mladi Centra “Los Rosales” i djeca iz Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama Mostar. Ovo je prvi put da ”Los Rosales” samostalno organizira ovakav vid manifestacije na kojemu će biti predstavljeno sedam točki.

”Sutra konačno izlazimo među svijet, među ljude i jako se radujemo zbog toga i nadamo se velikom odazivu građana, novinara i nadležnih organa”, rekla je Amela Stovrag iz centra ”Los Rosales”.

Stovrag kaže kako će gotovo sva djeca i mladi iz Centra sudjelovati na ovom događaju.

”Nastupiti će oko 30 djece i mladih iz centra Los Rosales. Imati ćemo glazbenu točku, zbor koji će otpjevati jednu numeru, tri glumačke točke, a jedna od njih će biti i ”Emina” Alekse Šantića koja će biti popraćena glumcima i pjesmom. Uključili smo jako puno djece i mladih u projekt”, kazala nam je Stovrag.

Cilj ovog projekta je podizanje svijesti o položaju osoba s invaliditetom.

”Svi su upućeni u nezavidan položaj osoba s invaliditetom i moja poruka je da probudimo svijest građana i nadležnih organa da ova djeca i mladi s posebnim potrebama i osobe s invaliditetom konačno budu prihvaćeni i da imaju normalan život i da budu više cijenjeni i poštovani”, rekla Amela Stovrag.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.