Ako vam je aluminijska folija služila samo za pohranjivanje ostataka hrane, sigurni smo da ćete nakon što ovo pročitate iskoristiti sve njezine potencijale.

1. Usjaji pribor za jelo
Aluminijska folija je nevjerojatna kada je u pitanju čišćenje pribora za jelo i ‘srebrnine’. Sve što vam je potrebno je soda bikarbona, aluminijska folija i topa voda. Sve što trebate uraditi je nasuti toplu vodu i sodu bikarbonu u posudu staviti srebreninu i prekriti folijom. Nakon petnaestak provjerite jeste li dobili željeni učinak. Ako niste pribor opet vratite u vodu.

2. U sušilicu
Smotajte lopticu aluminijske folije i ubacite je u sušilicu, ona će spriječiti da vaša odjeća bude naelektrizirana

3. Peglanje
Stavite foliju ispod odjeće, dok peglate. Dasku za peglanje prekrijte aluminijskom folijom. Ovo je većinom super koristan trik kada peglate donje rublje, rukave ili tanke majice, jer peglate obe strane odjednom.

4. Naoštrite škare
Iznenadit ćete se kada vidite kako ej jednostavno naoštriti škare folijom . Aluminijsku foliju presavijte nekoliko puta. Nakon toga tupe škare će se ‘naoštriti’.

5. Zaštitite mladice biljaka
Iskoristite kartonsku tubu na kojoj je zamotana folija kao posudu u kojoj ćete zasaditi mladicu. (možete iskoristiti i tubu od dolet papira, važno je samo da je razgradiva u zemlji). Zamotajte tubu folijom i maleni nametnici neće napadati vaše sadnice.

6. Kratkotrajna zamjena za bateriju
Nedostaje vam adekvatna baterija u daljinskom upravljaču ili nekom od kućnih aparata, jednostavno stavite komadić alu-folije i stavite bateriju koja vam je pri ruci.

7. Pomjerite težak namještaj
Težak namještaj poput komoda ili kreveta, lakše ćete pomaknuti ako nogice obložite aluminijskom folijom.

8. Čišćenje roštilja
Jedna rolna folije će savršeno ukloniti ostatke s rešetki na roštilju.

9. Umjesto viklera
Ako ste prijateljici posudili viklere, a želite lokne odmah, upotrebite foliju umjesto njih. Napravite tvister viklere od folije, umotajte svoju kosu i sušite kosu dok ne dobijete željene lokne.

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.