YouTube je prije izvjesnog vremena postao jako popularan kao kanal koji pruža vrhunsku zabavu. Filmovi, smiješni klipovi, najzanimljiviji detalji sa sportskih događaja, momenti o kojima se priča… Međutim, značaj YouTube-a je danas mnogo veći i širi od puke zabave, jer u velikoj meri doprinosi obrazovanju ljudi širom sveta. Sve je više mladih koji koriste ovaj kanal kako bi pogledali video klipove koje mogu da im pruže odgovore na brojna pitanja.

Ipak, sve do sada, klipovi koje ste mogli da pronađete na YouTube-u nisu bili sasvim primereni za decu. Kako to? Pa, nakon što pogledate određeni video klip, na ekranu se pojavljuju preporuke za druge sadržaje, koji su se ranije kretali od visoko obrazovnih do krajne eksplicitnih. Mnogi roditelji su zato insistirali na tome da YouTube mogu sigurno koristiti njihova djeca.

Google inženjeri su zato osmislili novu aplikaciju pod nazivom YouTube Kids, kako bi omogućili mlađim korisnicima online YouTube video biblioteke da uživaju u sadržajima koji su prilagođeni njihovom uzrastu.

Predstavljamo i preporučujemo vam 10 YouTube kanala za djecu koji možete gledati zajedno sa svojim mališanima. Svi su dostupni preko YouTube Kids aplikacije, ili preko regularnog YouTube:

Važna napomena: možete pratiti i kontrolirati što vaša djeca gledaju samo ukoliko koristite aplikaciju na vašem smart telefonu ili tabletu. Ova opcija, nažalost, nije moguća ukoliko se sadržaji gledaju preko kompjutera.

1. Karaoke rhymes – zapjevajte sa svojom decom uz ovaj karaoke kanal.

2. Kids TV – vaše dijete može zakoračiti u svijet obrazovanja na zabavan i uzbudljiv način, gledajući i slušajući animirane pjesmice koje mu pomažu da nauči brojeve, slova, predmete, nazive gradova i još mnogo drugih stvari. Ovaj kanal je dostupan na engleskom, talijanskom, japanskom i drugim jezicima.

3. Disney Shorts

4. Animal World – pokažite svom mališanu mnogo različitih vrsta životinja koje imaju staništa širom naše planete. Neka se klinci udobno smjeste u fotelje i uz ovaj kanal uživaju kao da su u pravom zoološkom vrtu.

5. Kid President – inspirativni kanal za odrasle i decu, gdje mališan iznosi svoje mišljenje o mnogim stvarima. Obavezno ga pogledajte!

6. Hobby Kids TV – predstavlja različite igračke, priče i još mnogo toga. Ovo je mesto gdje možete naći informacije o svim stvarima koje djeca vole.

7. It’s OKAY to be SMART – ovaj kanal je u potpunosti posvećen znanosti, i čudesima svemira u kome živimo, uz koji djeca mogu naučiti da je znanost povezana sa svakim dijelom našeg života.

8. TEDed – edukativne TED lekcije predstavljaju djeci nove teme na uzbudljiv način i podstiču njihovu radoznalost.

9.  Sesame Street – YouTube kanal za decu svih uzrasta koji nudi odlične, edukativne video klipove, sa vašim omiljenim glumcima i glazbenicima.

10. Cool School – otvara magičan svijet dečijih pjesmica, bajki, kreativnih aktivnosti za decu, edukativnih video materijala, i tome slično.

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.