Nakon dvomjesečnog istraživanja portala Posao.ba i dobijenih rezultata, organizirana je svečana ceremonija te su dodjeljena priznanja Najpoželjniji poslodavac.

Istraživanje Najpoželjniji poslodavac u BiH obuhvatilo je više od 690 kompanija koje su nominirali ispitanici a isto je provedeno u veljači i ožujku 2015. godine. Na osnovu 17.500 glasova korisnika portala Posao.ba, došlo se do saznanja koje su to kompanije najpoželjniji poslodavci u BiH, a na osnovu lične percepcije ispitanika koja svjedoči o tome koliko je određena kompanija ulagala u upravljanje ljudskim potencijalima, branding poslodavca te kakav imidž ima u javnosti.

Titula Napoželjniji poslodavac iz Fashion & Retail sektora pripala je kompaniji Deichmann, najvećem europskom prodavcu obuće koji je u pored otvorenih 8 maloprodajnih objekata u 2013. otvorio u 2014. godini još 3 prodajna objekta u Bosni i Hercegovini te zaposlio više od 90 mladih osoba. Cilj Deichmanna je da i u 2015. nastavi sa širenjem svoje maloprodajne mreže i već su početkom godine otvorena 2 nova objekta.

Time je osigurao još novih radnih mjesta, a sa tim trendom će nastaviti i u budućnosti.

The following two tabs change content below.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.