Dame i pokoji gospodin u srijedu navečer su gotovo do posljednjeg mjesta ispunili veliku dvoranu HD Herceg Stjepan Kosača, gdje je izvedena hit predstava ‘Dame biraju’ u produkciji Altteatra.

Iako ‘skidanje’ i striptiz privlače publiku, u ovoj predstavi nije riječ o pukom skidanju, a predstava na humorističan način tretira tematiku nezaposlenosti mladih ljudi i egzistencijalnih problema. Reditelj Admir Glamočak postavio je predstavu koja vješto govori o egzistencijalnim pitanjima suvremenog čovjeka, ali i pokreće na promjene.

Predstava ‘Dame biraju’ je pokušala dati odgovor na vječno pitanje koje muči mlade u današnje vrijeme, ostati ili otići, kako pobijediti apatiju i besparicu, te kako ‘preživjeti’ i učiniti konkretan pomak.

Inače, u predstavi se govori o besposlenim mladićima koji u životu imaju višak slobodnog vremena i manjak financija, a sve se mijenja kada pronalaze oglas u novinama za stripere u jednom noćnom klubu. Mladići prihvate taj izazov i počnu mukotrpno vježbati s trenericom kako bi imali dobru fizičku i psihičku kondiciju. Predstava šalje snažnu poruku kako za neke veće promjene nije dovoljna samo odluka, nego i odlučnost! Često taj put, od ničega do nečega, zna biti jako težak i samo oni uporni i s jakom voljom ostvare svoj cilj.

Plesne točke posebno su oduševile mostarsku publiku, a svaka od njih popraćena je aplauzom i ovacijama. Silazak glumaca u publiku dodatno je intrigirao i privukao pozornost publike, koja gotovo dva sata nije skidala osmijeh s lica. Vrhunac predstave je završna koreografija pred samo skidanja glumaca ‘do kraja’ koja je izazvala zadovoljstvo publike.

Predstava “Dame biraju” realizira se u sklopu projekta “Istrajati”. Ovaj hit naslov doživio je prije deset godina sedamdeset repriza u Bosni i Hercegovini i inozemstvu, što ga je tada svrstalo među najizvođenije predstave s ovih prostora.

Dame biraju je premijerno izvedena 6. ožujka ove godine u Sarajevu. Nakon večerašnje izvedbe u Mostaru slijedi nastup u Zenici 9.travnja te u Tuzli 10. travnja 2015., nakon čega igra tri reprize u Sarajevu 15.,16.i 17.travnja.

Dame biraju (1)

Dame biraju (3) Dame biraju (4) Dame biraju (5) Dame biraju (6) Dame biraju (7) Dame biraju (8)                                                              foto_Arnej Misirlić

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.