Prijateljice Cecilija Glavina (26)  i Antonija Gugić (25) iz Širokog Brijega prije četiri mjeseca upustile su se u modnu avanturu. One su pokrenule modni blog pod nazivom Fashion krik.

Cecilija magistrica psihologije i Antonija magistrica pedagogije zadovoljne su dosadašnjim reakcijama na njihov dosadašnji rad.

”Moda je za nas način predstavljanja samog sebe, stoga ne treba slijepo slijediti sve nametnute trendove, nego sami stvarati svoj stil i ostati mu vjerni. Od modnih trendova uvijek treba uzeti ono najbolje što pristaje našoj osobnosti, ali i obliku tijela. Smatramo da odjeća ne čini čovjeka, ali uvelike utječe na stvaranje prvog dojma o njemu. Mi volimo eksperimentirati s modom, ali preferiramo elegantniji stil što se vidi na našim fotografijama”, objašnjavaju djevojke.

Moda nas ispunjava

Kažu oduvijek su voljele fotografiju i modu, ali su se tek nedavno ohrabrile otvoriti vrata u ‘njihov’ svijet. Na ideju o pokretanju modnog bloga su došle još prošle godine na snimanju jedne kampanje kada su imale priliku izbliza vidjeti kako funkcionira taj modni svijet od stilista, dizajnera, fotografa vizažista, snimanja.

”Željele smo i same ostaviti neki trag u modnom svijetu no nismo znale kako. Srećom ove godine smo pročitale jednu motivirajuću knjigu „Pazi kojeg vuka hraniš“ autora Dr. Kenana Crnkića, koja nas je navela da se zapitamo i shvatimo da moramo raditi ono što volimo. Odlučile smo pokrenuti  Fashion krik jer je moda ono što nas ispunjava i smatramo da na ovaj način možemo svijetu pokazati naše vještine kao modela, stilista i fotografa sve kroz jedan blog te da će ljudi uistinu prepoznati tu našu ljubav prema poslu koji radimo”, rekle su Cecilija i Antonija za Bljesak.info.

Iako su nove u svijetu ‘bloginga’ modni svijet za ove djevojke nije nepoznanica.

”Svijet modelinga smo upoznale na snimanju za Maybelline u sklopu DM-ove kampanje „Budi princeza“, sudjelovale smo u natječaju za najbolju modnu fotografiju u časopisu Elle.hr, okušale smo se i kao stilistice u nekim modnim akademijama i „Modnom vremeplovu“ koji je organizirao Mepas Mall. Ipak,  najviše se pronalazimo u modnom blogingu jer objedinjuje sve spomenuto”, kažu autorice bloga Fashion Krik.

Suradnja s domaćim brendovima

Smatraju kako modnom blogingu u Hercegovini treba dati više prostora.

”U svijetu je modni bloging unosan posao, no kod nas je mnogo teže ostvariti neku dobit pa je vrlo važno to raditi s ljubavlju. Možemo se samo nadati da će netko prepoznati našu strast i trud te nam omogućiti neku uspješnu suradnju”, rekle su Cecilija i Antonija.

antonija-cecilija-fashion-krik6

Kažu kako ne žele samo prezentirati odjeću, nego iza svakog njihovog posta na blogu stoji cjelovita priča.  Ako im nedostaje neki komad odjeće za snimanje, one ga same kreiramo. Dodaju kako bi voljele ostvariti suradnju sa domaćim brendovima i stvoriti što više lijepih modnih priča u Hercegovini.

Antonija i Cecilija kažu kako vođenje bloga zahtjeva dosta vremena, ali da to za njih nije problem, jer rade ono što vole.

antonija-cecilija-fashion-krik4

Hercegovke imaju stila, ali…

”Mi se uvijek pobrinemo da nam fotografije budu zanimljive i kvalitetne stoga provodimo puno vremena radeći na blogu, od osmišljavanja kombinacija, putovanja na lokacije ili događaje za fotografiranje do biranja fotografija. No kada radimo ono što volimo ništa nam ne predstavlja problem”, kažu autorice Modnog Krika.

Ove modne blogerice smatraju kako Hercegovke imaju stila, ali kako se i trebaju modno ohrabriti.

”Hercegovke  imaju stila, no trebaju se ohrabriti to pokazati, a ne slijepo slijediti trendove pa za rezultat dobijemo da sve izgledaju jednako od frizure, make up-a do same odjeće”, rekao nam je ovaj modni dvojac.

antonija-cecilija-fashion-krik3

Kažu kako u Hercegovini nema dovoljno modnih događanja i kako je vrijeme da se Hercegovina probudi po pitanju mode.

Što se nosi ove jeseni?

Nedovoljno po našem mišljenju. Prisustvovale smo svim modnim događajima u Hercegovini ali kako ih nema dovoljno, nije nam problem otputovati do obližnjih gradova po dobru modnu priču. Sad u utorak smo pozvane na Dior Press Breakfast u Sarajevu gdje će jedan od najpoznatijih svjetskih make up artista predstaviti modne trendove za jesen. Veselimo se tome, nadamo se da će i u buduće kod nas biti sličnih događanja. Vrijeme je da se Hercegovina „probudi“po pitanju mode i prepozna potencijal za nove modne događaje.

antonija-cecilija-fashion-krik2

Na kraju nam smo blogerice pitali da nam preporuče obavezne modne komade za nadolazeću jesen.

”Nositi će se bomber jakne bilo kožne ili svilene sa uzorcima, traperice visokog struka, vraćaju se i retro komadi kao što je baršun, krzno, sjajne plisirane suknje u stilu 20-ih i military obilježja iz 40-ih. Što se tiče boja prevladavat će tipične jesenske boje – bordo i maslinasto zelena”, kaže blogerice.

antonija-cecilija-fashion-krik

 

The following two tabs change content below.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.