Iako većina mladih živi s roditeljima jer su visoke cijene najma stanova, a još više cijene kuća, postoje i nova generacije mladih tzv. bumerang generacija, koja se od roditelja ne želi odseliti i osamostaliti.

Naime, istraživanja pokazuju kako su mnogi mladi odlučili živjeti sa svojim roditeljima zato što im se to sviđa.

Studija je pokazala da jedna od šest odraslih osoba u dobi od 18 do 34 godine, živi u obiteljskoj kući jer im je tako lakše.

Mnogi od njih imaju privilegiran život, te im roditelji peru, peglaju, kuhaju i čiste. Čak 84 posto roditelja koji imaju odraslu djecu priznaju da im peru i kuhaju, dok je četvrtina rekla da im još posprema spavaće sobe.

Gotovo polovica mladih ispitanika priznala je ne kupuje hranu, kao i to da ne plaćaju stanarinu.

Studija kaže kako jedna od osam osoba nema nikakvih planova za iseljenje, unatoč tome što dvije trećine ispitanih ima posao.

U navedenom istraživanju koje je proveo Thinkmoney.co.uk, sudjelovalo je 500 mladih koji žive kod kuće i 500 roditelja čija odrasla djeca još uvijek žive s njima.

“Nema sumnje da su financije ključni faktor za selidbu, no prevelik broj mladih bira život lagodan život kod roditelja. Ostanak kod kuće s mamom i tatom je lak izbor jer ne moraju pridonijeti financijski ili kupovati nekretnine “, rekao je Ian Williams glasnogovornik Thinkmoneyja.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.