”Problem je u samim ženama i one se moraju mijenjati”, rekla je Enisa Bukvić večeras u Mostaru na predavanju “Multikulturalizam i položaj žena u društvu”.

U organizaciji Udruženja žena “Univerzum” Mostar u kući Svetozara Ćorovića u Mostaru upriličeno je predavanje gdje je Bukvić govoreći o elementima multikulturalizma kazala kako je naš identitet u suštini sav sažet od elemenata multikulturalizma, počevši od hrane, religije, glazbe, jezika, tradicije i odgoja te da su dosta toga kreirale žene, javlja Fena.

”U svemu smo mi žene dale svoj doprinos i u svemu tome mi smo bile kreatori dosta tog, ali nigdje nas nema jer je muškarac taj koji u suštini preuzme sve”, kazala je Bukvić, ističući kako je položaj žena u društvu loš te dodala kako žena može uistinu donijeti promjene.

”Žena će donijeti nove elemente, budućnost, ne samo BiH nego i svijeta, ali mi se moramo promijeniti, moramo početi voljeti se, poštovati se, poštovati i druge žene, osloboditi se svih negativnih elemenata koje imamo u sebi i staviti sebe na prvo mjesto. Samo na taj način možemo ulaziti u promjene”, misli Bukvić, ističući da kada se žene počnu mijenjati početi će i promjene u društvu, a tada će se i okolina mijenjati.

Nakon predavanja sudionici su posluženi kavom pripremljenom na tradicionalni način, a nakon toga su prilici obišli Muzej Hercegovine, piše Fena.

The following two tabs change content below.
Vanja
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Vanja

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.