U Bosni i Hercegovini će prvi put biti obilježen Međunarodni Dan ženskog poduzetništva (Women’s Entrepreneurship Day-WED) sa sloganom ”Dan inspiracije za buduće poduzetnice”.

Udruženje poduzetnica iz BiH ”ONE” tim povodom organizuju u Sarajevu 19. studenog 2014. godine konferenciju, gdje će nekoliko desetina žena iz cijele BiH sudjelovati i iznositi svoje inicijative za jačanje položaja žene u društvu, ekonomiji, politici i drugim segmentima.

Konferencija će biti otvorena u srijedu 19. studenog u Sarajevu u Kongresnom centru hotela ”Terme” na Ilidži u 11:00 sati.

”Taj dan nećemo samo slaviti uspjeh niz poduzetnica u Bosni i Hercegovini, već ćemo pokrenuti novu priču. Smatrajući političke stranke i političarke jednakim partnerima, pozivamo ih da osiguraju svoju ulogu u interaktivnoj komunikaciji”, navodi se u priopćenju udruženja ”ONE”.

U udruženju ”ONE” ističu da su žene sposobne da stvore i ojačaju svoje međusobne veze, te da one mogu biti jedna drugoj podrška i primjer.

Priče poduzetnica i poduzetnih žena pokazuju da je budućnost BiH uveliko i u ženskim rukama, a o konkretnim inicijativama uspješnih žena iz BiH govoriti će se tijekom konferencije.

Inače, Međunarodni Dan ženskog poduzetništva u BiH biti će obilježen istog dana kao i u Ujedinjenim nacijama u New Yorku. Inače, glavna ceremonija WED-a se održava u partnerstvu sa U.S. State Departmentom i
153 zemlje i veleposlanstva širom svijeta. To je dan kada se označava, slavi i podržava žena u poslovnom svijetu te uspostavljaju snažne veze za promjenama u svijetu.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.