Brz i jednostavan ručak – Piletina sa sezamom MarijaAna 16. prosinca 2015 Gastro kutak, MOJ DOM, Za naslovnu U modernoj kuhinji sve se više koriste prehrambeno vrlo vrijedne sjemenke, osobito sezam. Kineska ga kuhinja poznaje već nekoliko tisuća godina, a i drugdje je sve zastupljeniji u slanim i slatkim jelima. Sastojci Sastojci koji su vam potrebni za ovaj recept su 800 g fileta pilećih prsa, limunov sok, 2 žlice umaka od soje, 1 žlica Vegete, ulje za prženje. Za paniranje vam je potrebno brašno, 2-3 jaja, sol, Crni papar mljeveni Podravka, 300 g sjemenki sezama, 2 žlice krušnih mrvica Priprema Piletinu narežite na krupnije trake. Pokapajte ih limunovim sokom i umakom od soje te pospite Vegetom. Ostavite da malo odstoje. Uvaljajte ih u brašno, zatim umočite u razmućena, malo posljena i popaprena jaja, a na kraju ih uvaljajte u mješavinu sezama i krušnih mrvica. Stavite ih pržiti u duboko vruće ulje, na umjerenu temperaturu, dok ne poprime zlatnožutu boju. Izvadite ih na upijajući papir. Posluživanje Piletinu sa sezamom možete poslužiti toplu ili hladnu uz salate po želji te s raznim umacima, kao npr. tartarom. Sezam možete zamijeniti nasjeckanim bademima. Po želji uz štapiće možete po želji poslužiti kuhano povrće, zelje, pomfrit, kuhani pomfrit…. Napomena Gotovo jelo možete i zamrznuti Zamrzavanje: Jelo pripremite do 3. koraka. Paniranu piletinu rasporedite na pladanj i zamrzavajte oko 2 sata. Zatim je zapakirajte u vrećice (prema obrocima) i vratite u zamrzivač. Odmrzavanje: Piletinu odmrzavajte na sobnoj temperaturi oko 20 minuta, a zatim je pržite prema 3. koraku. Trajnost: 60 dana. The following two tabs change content below.BioLatest Posts MarijaAna Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu. Latest posts by MarijaAna (see all) Upoznajte veselu Dariu – drugu zaposlenu osobu u BiH s Down sindromom - 25. kolovoza 2017 Poduzetna mama: Nije mogla naći posao, pa napravila kreativno dječje carstvo - 24. kolovoza 2017 VIDEO| Priče za laku noć pomažu djeci - 24. kolovoza 2017 Ostavi komentar Prekini odgovor Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.KomentarIme Email