U modernoj kuhinji sve se više koriste prehrambeno vrlo vrijedne sjemenke, osobito sezam. Kineska ga kuhinja poznaje već nekoliko tisuća godina, a i drugdje je sve zastupljeniji u slanim i slatkim jelima.

Sastojci

Sastojci koji su vam potrebni za ovaj recept su 800 g fileta pilećih prsa, limunov sok, 2 žlice umaka od soje, 1 žlica Vegete, ulje za prženje. Za paniranje vam je potrebno brašno, 2-3 jaja, sol, Crni papar mljeveni Podravka, 300 g sjemenki sezama, 2 žlice krušnih mrvica

Priprema

Piletinu narežite na krupnije trake. Pokapajte ih limunovim sokom i umakom od soje te pospite Vegetom. Ostavite da malo odstoje. Uvaljajte ih u brašno, zatim umočite u razmućena, malo posljena i popaprena jaja, a na kraju ih uvaljajte u mješavinu sezama i krušnih mrvica. Stavite ih pržiti u duboko vruće ulje, na umjerenu temperaturu, dok ne poprime zlatnožutu boju. Izvadite ih na upijajući papir.

Posluživanje

Piletinu sa sezamom možete poslužiti toplu ili hladnu uz salate po želji te s raznim umacima, kao npr. tartarom. Sezam možete zamijeniti nasjeckanim bademima.

Po želji uz štapiće možete po želji poslužiti kuhano povrće, zelje, pomfrit, kuhani pomfrit….

Napomena

Gotovo jelo možete i zamrznuti

Zamrzavanje: Jelo pripremite do 3. koraka. Paniranu piletinu rasporedite na pladanj i zamrzavajte oko 2 sata. Zatim je zapakirajte u vrećice (prema obrocima) i vratite u zamrzivač.

Odmrzavanje: Piletinu odmrzavajte na sobnoj temperaturi oko 20 minuta, a zatim je pržite prema 3. koraku.
Trajnost: 60 dana.

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.