Makaroni su namirnica koja se slaže s različitim umacima i mogu se spremiti na milijun načina. Mi Vam donosimo dva recepta za spremanje makarona koji su jednostavni za napraviti i ne zahtjevaju previše vremena.

Makaroni s tri vrste sira

Ukoliko želite napraviti makarone s tri vrste sira potrebno Vam je: 250 grama tjestenine, četvrtina šalice maslaca, 25 grama gorgonzole, 3/4 šalice vrhnja, četvrtina šalice mascarpone sira, 2 žličice naribanog parmezana, sol i papar po potrebi i grančica peršina za dekoraciju.
Najprije skuhajte tjesteninu ”al dente” u kipućoj slanoj vodi. U tavi istopite maslac i gorgonzolu. Dodajte vrhnje i ostavite kratko na vatri. Nakon toga dodajte mascarpone sir i parmezan. Miješajte sve sireve dok se ne otope. Začinite umak sa soli i paprom po želji.

Umak prelijte po makaronima i ukrasite s grančicom peršina.

Navedeni recept je za tri osobe. Vrijeme pripreme 8 minuta, a vrijeme kuhanja 15 minuta.

Zapečeni makaroni sa šunkom

Za pravljenje ukusnih makarona sa šunkom potrebna Vam je: jedna vrećica makarona, 235 grama sira (ili namaza od sira), 4 kriške šunke sjeckane, mljeveni crni papar, 1/2 šalice naribanog sira, vrhnje za kuhanje, četvrtina šalice krušnih mrvica.

Pomještajte namaz od sira ili sir u velikoj zdjeli. Dodajte nasjeckanu šunku i vrhnje. Začinite paprom po želji.

Smjesu stavite u posudu za pečenje, a na vrh naribajte sira i pospite krušnim mrvicama. Pecite pet do 10 minuta dok se sir ne rastopi i dok mrvice ne potamne.

Navedeni recept za 4 osobe.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.