Coca-Cola je jedno od najpopularnijih bezalkoholnih pića u svijetu. Može se kupiti u više od 200 zemalja svijeta i dnevno se proda više od 1,8 milijardi boca ovog pića. Unatoč ogromnoj popularnosti kao ukusno i osvježavajuće piće, Coca-Cola se koristi za mnoge druge svrhe.

Mnogi ovo piće koriste za čišćenje kovanica i nakita, a nije rijetkost da se koristi za čišćenje WC-a i pranje prozora. Ljudi je koriste za čišćenje pegli, a ponekad je ubace u stroj za pranje, kako bi otklonili tvrdokorne mrlje.

20-bizarre-uses-for-coca-cola-that-people-actually-use-1

Tako je mnogi koriste i za uklanjanje guma za žvakanje s raznih predmeta, ali čak i iz kose. Također je koriste za uklanjanje boje i hrđe. Coca-Cola se pokazala kao izvrstan borac protiv crnila sa zagorenog posuđa.

Osim za čišćenje, Coca-Cola se može koristiti kao izvrstan lijek za ublažavanje ugriza buba, a preporučuju je i kao lijek protiv opeklina od meduza. Također se preporučuje kao lijek prilikom određenih bolesti želuca.

Coca-Cola se pokazala izvrsno kao gnojivo za biljke. Ona može potaknuti cvijeće da raste u kiselom tlu. Kod upotrebe Cole u vrtu preporučuje se dijetna verzija ovog pića.

Osim što se poslužuje kao piće, Coca-Cola se u kuhinji često može servirati i kao dodatak prehrani. Često služi kao marinada za piletinu ili pak kao glavni sastojak za ukusni umak.

20-bizarre-uses-for-coca-cola-that-people-actually-use-6

Coca-Colu neki također preporučuju za uvijanje kose, ali i za potamnjivanje boje kose.

The following two tabs change content below.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.