M.Š. ima 41 godinu. Bila je žrtva nasilja i odlučila je to promijeniti. Pročitajte njenu priču.

”Onoga trenutka kada sam i tijekom trudnoće bila izložena nasilju i iz straha da bi mogla izgubiti dijete, potražila sam pomoć”, ispričala je M.š.

Kaže kako je u sigurnoj kući bila upotpunosti zaštićena.

”U Sigurnoj kući sam bila zaštićena- i od uposlenica zajedno sa menadžericom dobila sam svu potrebnu pomoć kako bi se oporavila od posljedica nasilja – pružena mi je i pomoć tokom poroda i sa svojim djetetom sam mogla nastaviti boravak u Sigurnoj kući do okončanja mojih statusnih pitanja kako bi samostalno nastavila živjeti i skrbiti o svome djetetu. Ni nakon odlaska iz Sigurne kuće nisam zaboravljena i dalje mi se pruža podrška ukoliko naiđem na neke nejasnoće i nedoumice”, ispričala je ova žrtva obiteljskog nasilja.

Rekla je kako su je razgovori, individualni, grupni rad i konstantna podrška njoj i njenom djetetu naučili da poštuje sama sebe.

Drugim ljudima koji se nalaze u sličnoj situaciji je savjetovala sljedeće: ”Reći ne nasilju – reći: ja mogu, ja hoću i ja želim i to sam naučila za čitav život i to je moja vodilja”.

UN Women u Bosni i Hercegovini će do 10. prosinca u sklopu kampanje #NisiSama na web stranici www.16dana.ba objavljivati priče osoba koje su preživjele nasilje u obitelji, te radnika/ca koji se svakodnevno susreću sa žrtvama nasilja. Priča koju ste imali priliku pročitati samo je jedna od priča žena žrtva obiteljskog nasilja.

About The Author

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.