U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, kao aktivnom sudioniku u paneuropskoj akciji Euromelanoma day 2016, održat će se besplatni pregledi pigmentnih promjena kože 12. i 13. svibnja.

Obilježavanje ovogodišnjeg Euromelanoma daya, pod motom “Sunce ne sija samo na plaži, prati vas svugdje“, organizira se u 33 države Europe sa svrhom promoviranja i širenja informacija o prevenciji, prepoznavanju i liječenju raka, priopćeno je iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Mostarci će besplatan pregled kože moći obaviti u četvrtak i petak, 12. i 13. svibnja, na Klinici za kožne i spolne bolesti, u vremenu od 9 do 12 sati.

Besplatni pregledi organizirat će se i 9. i 10. svibnja u Domu zdravlja Stari grad – Dermatološka ambulanta Luka 1 (Ulica maršala Tita, kod spomenika Aleksi Šantiću), kao i u domovima zdravlja u Ljubuškom (9. svibnja), Grudama (10. svibnja) i Širokom Brijegu (11. svibnja).

Na svim lokacijama pregledi će se obavljati od 9 do 12 sati.

Hercegovina je područje izrazito sunčanih razdoblja. Stoga je informiranje o prevenciji posebno značajno.

Svijest javnosti o ranom otkrivanju raka kože još uvijek je relativno niska te su i šanse za njegovo rano otkrivanje relativno male. Učestalost dijagnoza raka kože je u porastu. Ako se rak kože rano dijagnosticira, postoje vrlo visoke šanse za njegovo izlječenje, navode iz SKB Mostar.

The following two tabs change content below.
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.