Dok mnogi mladi odlaze iz Bosne i Hercegovine u potrazi za poslom, dvije odvažne 23-godišnjakinje i Hercegovine odlučile su se uzeti stvar u svoje ruke i pokrenuti vlastiti biznis.

Naime, Kristina i Anka imaju 23 godine i zaljubljenice su u cvijeće. Anka dolazi iz Ljubuškog i studira razrednu nastavu u Mostaru, a Kristina dolazi iz Čitluka i studentica je kemije i biologije.

Ove dvije studentice svoju ljubav prema cvijeću i kreativnosti želje su pretočiti u posao, te su se angažirale u traženju ideja za pokretanje vlastitog posla.

”S obzirom na situaciju u našoj državi iz koje svi odlaze u potragu za poslom, naš je cilj da ostanemo i nešto postignemo. Tako smo odlučile otvoriti cvjećaru. Gledale smo programe sufinanciranja i tako smo naišle na start-up program na službenim stranicama Zavoda za zapošljavanje”, pričaju za moja.ba ove poduzetne studentice, pojašnjavajući kako je cilj ovog programa omogućiti poticaj nezaposlenima u Federaciji BiH radi samozapošljavanja i zapošljavanja drugih osoba u novootvorenim poslovnim subjektima.

bel flore

”Naravno, odmah smo aplicirale i nakon određenog vremena je uslijedio poziv u kojem smo obaviještene da je naša ideja prošla. Potom je uslijedio administrativni dio posla koji je trajao više od pola godine, i u konačnici uređenje poslovnice. Kad je naš cvjetni studio pod imenom ‘Bel fiore’ napokon pokrenut, ostale su nam samo slatke brige”, kažu nam Kristina i Anka.

Kristina nam je ispričala, kako obje imaju ljubav i strast prema cvijeću, a preko ljeta su honorarno radile u cvjećarnici, te su odlazile na seminare i edukacije kako bi stekle sva potrebna znanja koja im mogu pomoći u ovom biznisu.

bel flore2

Anka je također članica World FlowerCouncila, organizacije koja je predana promoviranju mira u svijetu kroz ljepotu cvijeća i razmjenu znanja između florista i cvjećara.

” U našoj šarolikoj ponudi nudimo cvjetne aranžmane , bukete, svadbenu ponudu, dekoracije poslovnih sastanaka, dekoracije raznih događaja, razne rukotvorine po pristupačnim cijenama. Naša vrata su  od 3. prosinca otvorena u Mostaru, uvijek nas možete kontaktirati na broj 063-167-259, na Facebook profil Cvjetni studio ‘Bel Fiore’ i naravno na instagramu nas možete pratiti pod nazivom cvjetni.studio_bel.fiore”, rekle su o svojoj ponudi mlade studentice.

Cijelim ovim postupkom, kako kažu, vodile su se jednom izrekom i žele je poručiti mladim djevojkama: U zoni konfora je lijepo, ali tamo ništa ne raste (A comfort zone is a beautiful place, but nothingevergrowsthere) .

bel flore3

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.