Dragica Plavšić (76) iz sela Milin Birt, nadomak Sanskog Mosta, već godinama vodi brigu o svom nepokretnom unuku Danijelu Sekuliću (31), koji od rođenja boluje od cerebralne paralize, a čije zdravstveno stanje je iz godine u godinu sve teže.

Dragičin suprug Milanko, preminuo je prije nekoliko mjeseci, a taj gubitak im je izuzetno teško pao, pišu Nezavisne novine.

“Unuk ga je obožavao, a Milanko ga je izvodio u šetnju kolicima svaki dan, vrijeme je provodio uz njega. Danijel se potpuno promijenio od njegove smrti, ne primjećuje svijet oko sebe, a izgubio je i moć govora”, kaže očajna Dragica.

Dodaje kako je sada na nju pala cjelokupna briga o unuku koji je prikovan za krevet. Sem toga, zbog teškog oboljenja kostiju motorika njegovih ruku je potpuno ograničena. Baka kaže kako Danijelova majka živi u obližnjoj Oštroj Luci, gdje je udata i ima kćerku. Dodaje kako ponekad navrati da joj pomogne u njezi unuka.

“Moj sinko, i ona teško živi, sastavljaju kraj s krajem, ne može pomoći ni samoj sebi”, kaže Dragica. Dodaje kako je Danijelov otac, nakon njegovog rođenja, otišao i nikada nije došao da vidi sina. Za njega ne žele ni da znaju. Baka i unuk žive teškim životom, s minimalnom socijalnom pomoći koju mjesečno dobivaju, a Dragica se nada kako će moći ostvariti pravo na mirovinu preminulog supruga.

U kući u kojoj borave nemaju osnovne stvari, a u ovom trenutku su im najpotrebniji frižider i električni štednjak, a oskudijevaju i u hrani. Dragica kaže kako živi od danas do sutra, a briga o teško bolesnom unuku jedina joj je životna preokupacija.

“Nadam se da ću poživjeti još, jer u posljednje vrijeme imam dosta zdravstvenih problema. Ako umrem, tko zna šta će biti s mojim Danijelom, on mi je sada sve u životu”, kaže kroz plač očajna baka. Svi koji žele pomoći ovoj obitelji mogu pozvati broj telefona 037-691-326.

The following two tabs change content below.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.