Kuću čeka detaljno i naporno ‘generalno’ spremanje, ali vi ne želite svoje vrijeme potrošiti ribajući, jer lijepo vrijeme i sunce zovu van? Vjerujemo kako  vam je u interesu da se proces skrati i pojednostavi koliko god je to moguće. Zato Vam donosimo nekoliko načina na koji ćete ‘nužno zlo’ odraditi brže i jednostavnije.

Napijte svoj madrac
Kako trećinu vremena provodima na madracu, mogli bismo ga i pokušati dubinski očistiti. Natočite votku u raspršivač i poprskajte madrac te ga ostavite da se prozrači. Alkohol ubija bakterije koje uzrokuje neugodne mirise i dezinficira madrac.

Uklonite masne mrlje
Na zidu imate masne otiske prstiju? Prekrijte otiska sa bijelom kredom, pričekajte nekoliko minuta a zatim obrišite s vlažnom krpom. Isto to možete učiniti i na odjeći.

Očistite roštilj lukom
Prerežite glavicu luka na pola, zabodite te ga na vilicu te time premažite rešetke ugrijanog roštilja. Luk će očistiti rešetke, a hrana koju ćete roštiljati imati će dodatni okus.

Odstranite mrlje od ruža
Mrlju zasprejajte lakom za kosu i ostavite da se osuši na 10 minuta. Zatim mjesto obrišite vlažnom krpom te operite.

Očitite zagorjelu tavu
Prekrijte dno tave mješavinom vode i jedne šalice bijelog octa, a zatim pustite da se ‘krčka’ nekoliko minuta na štednjaku. Zatim maknite tavu sa štednjaka i dodajte 2 žlice praška za pecivo. Ispraznite tavu i lagano izribajte zagorjele mrlje.

Čišćenje peći
U hladnu peć stavite posudu s pola šalice amonijaka te je ostavite do jutra. Maknite posudu i očistite sve plohe. Laganica.

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.