Na početku je sebi šila pokoji neobičan i unikatan modni komad, čisto amaterski. Zanimanje za unikatne i neobične kreacije se počeo povećavati, a mlada Ilda Mioč iz Kaknja svoj hobi i ljubav prema šivanju pretvara u kreativnu radionicu pod nazivom ”Anil designe”.

”Već u srednjoj školi javila se ljubav prema dizajnu. Naravno u početku je sve bilo na amaterskom nivou, zadovoljavajući svoje potrebe. Želim naglasiti da sam samouki ne samo kreator nego i šivač. Hobi i ljubav prema kreiranju rasli su dugi niz godina, ali svoju prvu profesionalnu reviju održala sam unazad godinu dana, u Kaknju. Revija je imala jak odjek u lokalnim medijima i lokalnim krugovima jer je bila prva takve vrste u Kaknju. Poslije toga iz privatnih razloga dolazim da zivim u Mostar”, predstavljajući se rekla je za moja.ba Ilda, ističući kako joj je dolazak u Mostar bio jako težak korak. No ipak Ilda je bila odlučna te je nastavila s radom i egzistira  kao “slobodna umjetnica” i u Mostaru. No ne krije kako bi i ovdje voljela održati reviju, što bi joj mogao biti sljedeći korak u skorije vrijeme.

”Prvi put mostarska javnost mogla je čuti za mene pod imenom “anil designe” unazad šest mjeseci, gdje nailazim na odlične kritike. Inspiraciju crpim u svemu, u samom postojanju žene kao individue, tu nalazim inspir
aciju, jer kreiranje smatram jednom vrstom umjetnosti”, rekla je Ilda naglašavajući da jako radi na sebi u umjetničkom smislu, te da iz dana u dan proširuje svoj umjetnici opus i usavršava sebe na raznim poljima, što joj također daje inspiraciju u kreiranju.

Što trenutno najčešće izlazi ‘ispod igle i konca’ ove mlade kreatorice su kaže haljine.

”Ono što j trenutno najpopularnije od odjevnih komada su haljine koje prate liniju tijela i ističu upravu ženstvenost kao ključni element svakog komada. Moram priznati da je sa klijentelom vrlo lako, jer imam svoj princip pristupa svakoj mušteriji posebno. I baš kao i svakoj svojoj kreaciji, tako da moram priznati da postoji uzajamno zadovoljstvo”, sa smiješkom nam je završila Ilda.

 Ova mlada kreatorica odlučila je zajedno s moja.ba odlučila nagraditi jednu našu čitateljicu s prekrasnom pamučnom piđamicom.  Više o nagradnoj igri moći objaviti ćemo danas na našoj službenoj Facebook stranici.

Ildine kreacije možete pogledati na njenoj službenoj Facebook stranici, a za početak možete zaviriti i u našu galeriju fotografija.

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

About The Author

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

One Response

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.