Recept za pripremu limun tortica – suhih kolačića sa aromom limuna. Od ove količine sastojaka dobiti ćete 24 kolačiča.

Sastojci za tijesto:
•    200 gr brašna
•    50 gr mljevenih badema
•    125 gr maslaca
•    2 žlice šećera
•    1 žumanjak
•    2-3 žlice hladne vode
•    naribana limunova korica
Sastojci za nadjev:
•    125 gr krem sira
•    125 gr šećera
•    2 žumanjka
•    2 žlice limunovog soka
•    125 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka

Priprema:
U dublju posudu prosijati brašno, dodati maslac, šećer i mljevene bademe. Prstima smjesu umrviti i zatim dodati naribanu limunovu koricu, žumanjak i vodu. Sve sastojke lagano miješati dok se ne povežu. Potom rukama umijesiti tijesno, omotati ga u prozirnu foliju i staviti 10 minuta da odmara.
Za pripremu nadjeva pomiješati dobro sve sastojke.

Na pobrašnjenoj površini tijesto razviti na 3 mm debljine, rezati krugove promjera 7 cm i sa dobivenim tijestom puniti kalupe za tortice. Puniti ih nadjevom i staviti u zagrijanu pećnicu na 180˚C oko 8-10 minuta. Potom ih ohladiti, vaditi iz kalupa i posuti sa šećerom u prahu. Tortice trebaju ostati svijetle boje, a nadjev čvrst i povezan.
www.ruza123-cooking.blogspot.com.au

The following two tabs change content below.

MarijaAna

Nova mora ćeš moći otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu.

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.