Nezdrave navike mogu se početi razvijati nakon godina i godina zapuštanja sebe i svoga zdravlja, bez da ste i svjesni toga. Pogledajte pažljivo listu najgorih nezdravih navika i razmislite o rješavanju istih, piše Ordinacija.hr.

Nikada nije kasno za nove odluke i novi početak. Riješite se svojih nezdravih navika već danas.

1. Ne odvajate vrijeme za vježbanje

Većina ljudi jedva nađe vremena za koliko-toliko kvalitetno spavanje, a kamoli za vježbanje. Živjeti sjedilačkim načinom života u kojem se krećemo malo ili nimalo može odvesti do ozbiljnih zdravstvenih teškoća kao što su infarkt ili artritis. Odraslima se preporučuje 30 minuta fizičke aktivnosti dnevno. Ne morate tih 30 minuta odjednom odraditi (mada bi bilo poželjno). Recimo, možete tijekom dana odvojiti na hodanje 10-15 minuta, a ostatak vremena rezervirati za kardio trening.

2. Pijete kalorije
Mnogo nas pije i preferira pića koja nisu voda. Danas čak postoje i vode s raznoraznim okusima. Zapravo, takvim pićima unosimo samo šećere koji ne donose ništa dobro našem organizmu. Nezaslađeni čajevi i voda zapravo su jedini prihvatljivi načini utaživanja žeđi koji se u potpunosti uklapaju u filozofiju zdravoga života.

3. Ne pripremate vlastite obroke
Što više radimo, imamo manje vremena za spremanje kvalitetnoga obroka. Jednostavnije je pojesti nešto što će nas jako brzo zasititi, a što je gotovo odmah. Jedemo visokokaloričnu hranu koja je nutritivno siromašna i time ne donosimo ništa dobro svome organizmu, prenosi Bljesak.info.

4. Provodite previše vremena ispred TV-a
Previše vremena ispred TV-a vodi k sjedilačkom načinu života. To vas čini lijenima i postaje vam sve teže i teže pokrenuti se i fizički aktivirati. Dodajte tome još i činjenicu da se, gledajući TV, najčešće jedu raznorazne grickalice i slatkiši i time ste si zadali duplu nevolju.

5. Pretjerujete s alkoholom

Danas bez alkohola gotovo da ne možemo zamisliti nijednu proslavu ili izlazak van. Često nismo svjesni kada je alkohola – previše. O štetnosti alkohola toliko se već zna, ali nije naodmet podsjetiti se koje sve bolesti i probleme može uzrokovati: depresiju, anksioznost, probleme s jetrom, infarkt…

The following two tabs change content below.
Vanja
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Vanja

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.