1. Maskara. Znate li koliko biste često trebali mijenjati maskaru? Svaka četiri mjeseca. A koliko ju često doista mijenjate?

Istraživanje provedeno 2014. godine je pokazalo kako čak 70% žena maskare koristi predugo, nakupljajući na njima pozamašan broj bakterija kojima riskiraju infekcije oka. Oči su osjetljivo područje, a maskara je makeup proizvod s najkraćim rokom trajanja. Stoga, bacajte svoje maskare u smeće na vrijeme, bez obzira na to koliko su vas koštale.

2. Ruž za usne. Teško se odvajamo od ruževa za usne budući da su u stanju trajati godinama ako ih ne koristimo svakodnevno, a nikome se ne daje 100 ili više kuna za jedan ruž kojeg ćete morati baciti nakon 18 mjeseci, ma koliko da ga je ostalo. A upravo je 18 mjeseci period nakon kojega se preporuča da stari ruž zamijenite novim.

Čuvanje ruževa u hladnjaku spriječit će uništenje parabena i esencijalnih ulja koja preventivno djeluju na pojavu i razvoj bakterija, kao i povremeno čišćenje ruža uklanjanjem gornjeg sloja, no svejedno biste ruževe trebali mijenjati redovito. A kada vaš ruž promijeni boju, konzistenciju i/ili miris, bacite ga odmah, koliko god vam omiljen bio.

3. Makeup kistovi. Upravo makeup kistovi sadrže najviše bakterija budući ih koristite po cijelom licu i budući da ih najčešće ne držimo u najhigijenskijim uvjetima. A i često zaboravimo temeljito ih oprati.

Svakako koristite antibakterijske sprejeve kojima ćete svoje kistove špricati nakon svakog korištenja te ih uz to perite jednom tjedno jer inače riskirate pogoršanje problema s aknama te pojavu nekih drugih problema s kožom.

4. Tuš za oči. Olovke za oči su poprilično jednostavne za čišćenje – jednostavno ih naoštrite i time uklonite gornji sloj na kojem se eventualno nalaze bakterije. A također ih možete špricati i antibakterijskim sprejevima.

No, s druge strane, eyelinere baš kao i maskaru koristite na području očiju i ne čistite li ih pravilno i redovito, riskirate brojne probleme s očima. Kako biste spomenute probleme izbjegli, eyelinere ne koristite s unutrašnje strane kapka i mijenjajte ih barem svakih 18 mjeseci.

5. Podloga. Prema deklaraciji, podloga bi se trebala mijenjati nakon 12 mjeseci uporabe, no umačete li prste u posudu s njom ili općenito na prste istiskujete podlogu, bolje je da ju zamijenite i ranije, odnosno nakon 6 mjeseci. I obavezno operite ruke prije upotrebe podloge.

Probleme ne uzrokuje samo tekuća podloga, već i kompaktni puderi te puderi u prahu. A ako vam vaša podloga uzrokuje bilo kakve probleme s kožom i/ili iritaciju, posjetite dermatologa kako biste otkrili postoji li sastojak koji vam smeta te kako biste znali koje proizvode izbjegavati.

The following two tabs change content below.
Vanja
Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

About The Author

Vanja

Najveća sreća u životu je uvjerenost da smo voljeni – voljeni zbog toga kakvi jesmo ili još više, usprkos tome kakvi jesmo

Ostavi komentar

Email adresa nije obavezna, isto tako neće biti objavljena.